Dagens Nyheter

23 okt. 2015

Nyhetsflödet fredag den 23 oktober

Ljuset lyser starkast de svarta dagarna
- Lukas Berggren i Världen idag - "Det här är en svart dag för Sverige." Så sammanfattade statsminister Stefan Löfven skoldådet i Trollhättan. Det är inte svårt att hålla med honom. I morse gick en våldsman, 21 år gammal, in med ett svärdsliknande föremål på grundskolan Kronan i Trollhättan. Hans syfte? Att döda och skada oskyldiga människor. Och han "lyckades", i den meningen att flera elever och lärare skadades. Minst en lärare och en elvaårig pojke miste sina liv. Flera skadades. När dessa rader skrivs kämpar ytterligare oskyldiga människor för sina liv på sjukhusens operationsbord....
   Mitt i denna ondska och i denna sorg reser sig korset på den intilliggande Lekstorpskyrkan, där ett stödcenter omedelbart inrättades. Och på andra kyrkor. Korset är ett hoppets och ljusets tecken, som påminner om en annan och bättre värld.
   När de svarta dagarna kommer över vårt land, behöver Jesu lärjungar träda fram mer än någonsin, och peka på honom som är världens ljus. Låt oss be för de drabbade i Trollhättan, för kyrkorna på orten och för vårt land. Det är under de svarta dagarna som ljuset behövs allra mest. Det är under de svarta dagarna som ljuset blir som mest tydligt. Hoppet vi har finns i evangeliet om Jesus: "Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det." (Joh 1:5)."

Bekännelse av Jesus är centrum
- Olle Lidén i Dagen - "Hur aktuellt är inte Jesu ord i Matt 10:32-33 beträffande situationen i bland annat Svenska kyrkan i dag? Jesus säger faktiskt klart och tydligt: ”Den som bekänner mig inför människorna honom skall även jag bekänna inför min Fader som är i himmelen. Den som förnekar mig inför människorna honom skall också jag förneka inför min Fader  som är i himmelen.”...
   Vad är det som sker när prästerna med flera i Stockholm förnekar att Jesus är enda Vägen till Gud? Jo, de är oklara över att de genom förnekelsen förleder människor inför evigheten angående att den enda vägen till Gud är genom Jesus. Det är endast genom tron på honom man blir frälst från att gå förlorad."



Kirkens budskap til de homofile - og til alle andre
- Advokat Johan Haga i Dagen - Les HER.

Sweden: Israel's most fervent European opponent
- ynetnews - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar