Dagens Nyheter

15 okt. 2015

Nyhetsflödet torsdag den 15 oktober

Gud, så trött jag är på ateister
- Marcus Birro i Folkbladet - "Svensk medias oförsonliga inställning gällande kristen tro är häpnadsväckande.
  I deras ögon kan ingenting gott komma från kristna. Muslimer är en annan sak eftersom muslimer på något märkligt sätt alltid förpassas till offer, till de utsatta och de svaga. På det sättet kan exempelvis kvinnoförtryck i vissa förorter plötsligt inte vara lika hemskt som det kvinnoförtryck som sker på andra ställen. Feministerna blir förvirrade när människor de kategoriserat som svaga och skyddsvärda plötsligt går runt och beordrar småflickor att bära slöjor.
   Visste ni att kristna är den religiösa grupp som är mest förföljd i världen? På flera håll pågår en systematisk utrotning av kristna. I mellanöstern finns det nu städer som är helt rensade på kristna, städer som hyst kristna sedan Jesu tid. Men media bryr sig väldigt lite. Okunskapen om vad tron betyder för miljoner och åter miljoner människor är skriande.
   På landets redaktioner drar ett ateistiskt korståg fram. Det är inte bara så att de flesta är djupt okunniga, de sätter dessutom en sorts ära i att vara okunniga. Så långt har det alltså gått att svenska journalister sätter ett värde i att inte bry sig om kristen tro eftersom vi i det här landet av någon synnerligen suspekt anledning fått för oss att kristen tro är något förbrukat, något vi lämnat bakom oss, något vi inte behöver längre. Därför framstår det som progressivt och tolerant att inte bry sig om kristenheten, varken här i Sverige eller ute i världen.
   Men både här hemma och ute i världen är Gud viktig för många människor. Frågorna om livets mening, om tröst, frid, styrka, kontemplation, om liv och död kan aldrig bli besvarade av den här världen utan av något bortanför den här världen. Trots att vi är bombarderade av vår tids ateistiska korståg så tror jag varje människa, var och en av oss, känner igen den där längtan efter något större, efter något högre, efter något mer. Den längta
n är längtan efter Gud."

Restaurangägare hotades med IS-budskap ”Konvertera eller dö”
- Dagens Nyheter - "”Konvertera eller dö” och ”kalifatet är här” stod det på Markus Samuelssons restaurang när han kom till jobbet på tisdagsmorgonen.
   Det är andra gången på kort tid som symboler för terrororganisationen Islamiska staten klottrats på kristna assyriers verksamheter i Göteborg.
”Det känns fruktansvärt obehagligt, vi känner oss hotade”, säger Markus Samuelsson till DN.
   Bröderna Samuelsson äger restaurangkedjan Le Pain Français som har flera kaféer och bagerier på västkusten. När Markus Samuelsson kom till bageriet som ligger vid Opaltorget i Västra Frölunda i Göteborg tidigt på tisdagsmorgonen upptäckte han klottret som stäckte stora delar av den fem meter långa ytterväggen.
– Det står bland annat ”kalifatet är här” och ”konvertera eller dö”. Jag fick en klump i magen direkt, det känns fruktansvärt obehagligt och hotfullt, säger han"


Webb-TV - Gud blir aldri noen skyldig - episode 2 - Jostein Nielsen - Se och hör HÄR.

It´s Thursday - reflections on Genesis - Howard Webber - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar