Dagens Nyheter

25 okt. 2015

Nyhetsflödet söndag den 25 oktober

Varför sätts ingen press från Sverige för att få president Abbas att förhandla?
- Lisa Abramowicz i Världen idag - "Under hela oktober har palestinska attacker mot israeler pågått. Knivar, köttyxor, stenar och brandbomber samt påkörningar med bil har använts. Ett tiotal israeler har hittills dödats och ett hundratal har skadats, en del svårt. Efter att ha tagits på sängen av detta våld, ökade Israel raskt säkerheten. Påbörjade eller pågående attacker besvaras nu med skarp ammunition och ett 40-tal palestinier har dödats när de attackerat israeler. Våldet har av palestinska ledare försvarats med att det är motstånd mot ockupationen i allmänhet och mot judisk närvaro på Tempelberget i synnerhet.
   Rykten om att "judarna skulle tränga ut eller ta över Tempelberget" har spridits. Detta stämmer inte. Judar får enligt en överenskommelse från 1967 mellan dåvarande försvarsministern Moshe Dayan, Jordanien och den muslimska stiftelsen Waqf besöka Tempelberget, men inte be där. I år har 3,5 miljoner muslimer besökt platsen och bett där, medan 12 000 judar har besökt den. Det kan knappast kallas "utträngning".

Då det blir alltför svårt här i livet....
Då det blir alltför svårt här i livet, så knäpper politikerna sina händer och sänder en signal inte bara till omvärlden utan också till himmelens Gud.
   Ja, så kan det se ut på bilden från regeringens och alliansens gemesamma presskonferens.
Men bilden har egentligen inte med bön att göra. Du kan läsa artikeln i Dagens Nyheter HÄR.
   Dessutom har ju Morgan Johansson profilerat som ateist och medlem i förbundet Humanisterna. Men visst ser det ut som om Morgan Johansson befinner sig långt borta från presskonferensen bakom sina slutna ögon och knäppta händer.
   Men, vem vet, det kanske är så att då livet blir tillräckligt besvärligt och svåröverskådligt, vänder sig den mest inbitne ateisten till Gud för att be om hjälp.
/PB

Ta inte bort avdragsrätten
- Hemmets Vän - "Regeringen bör nu omedelbart dra tillbaka förslaget om att ta bort avdragsrätten för gåvor till ideella organisationer. Allt annat är fullständigt orimligt och en djupt kontraproduktiv politik. Men inte bara det. Föreningssverige skulle dessutom säkert kunna bedriva flyktingförläggningar och erbjuda boende ensamkommande flyktingbarn till en betydligt lägre kostnad än de kommersiella aktörer som idag tjänar grova pengar på det kaos som råder i mottagningen.
Det finns alltså goda skäl för regeringen att fördjupa samverkan med Föreningssverige."


– Det går ikke an å være en troende uten å ville snakke om det - Korsets seier - Les HER.

The Stakes are High, The Time is Short
- From JAC online - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar