Dagens Nyheter

26 okt. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 27 oktober

Könsneutrala toaletter – tragikomisk illustration av ett samhälle på glid
- Olof Edsinger i Opinionsbloggen - "Det finns olika saker man kan välja att kämpa för i ett samhälle. Vissa saker är angelägna, medan andra – trots ihärdigheten hos sina förespråkare – måste betraktas som rätt oviktiga. Ytterligare saker kan med fog beskrivas som skadliga, och detta trots att deras förkämpar kan vara drivna av de bästa av motiv.
   Var temat för det här inlägget placerar sig är upp till dig att avgöra. Men det jag tänkte tala om är könsneutrala toaletter.
   När Diskrimineringsmannen i våras gav ut en reviderad uppsättning råd till Sveriges alla förskolor (Lika rättigheter i förskolan – ett stöd i förskolans likabehandlingsarbete) valde man att ta med en punkt om just detta. Så här skriver man:
   ”Om ni planerar aktiviteter i flick- och pojkgrupper – tänk över syftet. Var medveten om att det kan bidra till att upprätthålla och befästa tvåkönsnormen och innebära en risk för att barn upplever arbetssättet som missgynnande och kränkande. Se till att det finns könsneutrala toaletter så att barnen inte måste välja mellan flick- och pojktoaletten.”

Stöldvåg i kyrkor för jihadister
- Dagen - "Åtta personer står åtalade vid en domstol i Köln i Tyskland för att ha stulit värdeföremål från kyrkor med syfte att finansiera IS verksamhet.
   Ligan misstänks för att ha gjort en rad inbrott i kyrkor under en period på fyra år, mellan 2011 och 2014. Värdet av de stulna föremålen beräknas till cirka 19 000 euro, motsvarande drygt 190 000 kronor.
  Enligt chefsåklagare Nadja Gudermann rör det sig om kollektboxar, kors, nattvardskalkar och andra föremål som "är avsedda för gudstjänster och tillbedjan i kyrkor". Männen är också åtalade för att ha stulit pengar, bärbara datorer och kontantkort från skolor, skriver christiantoday.com.
   Inkomsterna från stöldraiderna ska ha gått till att finansiera Islamiska statens, IS, terrorverksamhet i Syrien. Det är dock oklart hur mycket pengar som kommit jihadistgruppen till del."

Bör kristna fira Halloween?
- Christian Mölk i Inblick - "Om några dagar är det dags för Halloween och ni som känner mig vet att jag för en livslång kamp mot att vi kristna firar hedniska och ogudaktiga högtider. Därför har jag svårt att undvika att skriva några rader i ämnet.
   Ordet "Halloween" kommer från "All Hallows' Eve" eller, som vi säger på svenska "Alla helgons kväll". Att minnas och fira vissa helgon (Bibeln kallar ju alla troende för "heliga" (Rom 1:7)) är ju inget fel i sig självt, så länge som man inte får för sig att be till de döda eller något annat osunt.
   En del historiker menar att Halloween ursprungligen är en keltisk högtid vid namn "Samhain". Enligt den keltiska traditionen kunde de döda gå omkring bland de levande, och framförallt under Samhain var gränsen mellan de levandes värld och de dödas som minst, och då kunde man ibland få besök av de döda. Genom att klä ut sig som de döda kunde man undkomma dem och genom att ge dem sötsaker kunde man blidka dem. Dessa hedniska traditioner har alltså förts vidare genom åren och firas nu även av kristna. Personligen tycker jag det är sorgligt att se kristna som väljer att fira döden genom att klä ut sig till döda, häxor, zombies, Djävulen, demoner, Döden, osv."


Fornuftig å tro at Gud fins
- Atle Ottesen Søvik i Vårt Land - Les HER.

Refugees and Sweden: My perspective PART ONE
- From FSAOF blogg, Leonard Johnson - Read HERE.

Throuples Coming To America - 'If Marriage Is Not The Union Of A Man And A Woman, Why Limit It To 2 People?'
- Paul Bremmer in Prophesy News Watch - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar