Dagens Nyheter

31 okt. 2015

Nyhetsflödet lördag den 31 oktober

Sverige nytt missionsland
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Det som nu sker förändrar radikalt Sveriges demografi. Det är en utmaning och en möjlighet för oss i kyrkan. Till att börja med behöver vi be för flyktingarna. Be om en kristen väckelse bland muslimer. Vi behöver också mer aktivt och genomtänkt börja missionera bland muslimer. Våra kyrkor och samfund borde aktivt styra om resurser och strategier till att nu gälla Sverige. (Även UD resonerar på liknande sätt, man styr om resurser från utlandsbiståndet till flyktingmottagning i Sverige.) Förutom de sekulära svenskarna har vi idag hundratusentals troende muslimer som behöver höra om Jesus.
   Hur ska detta gå till? Förstås är Jesu exempel vår förebild: med kärlek och genom gärningar. Vi behöver påminna oss om att i våra kyrkor finns närmast oändliga kompetenser. Kloka, trygga människor med erfarenhet av hela yrkeslivets bredd kan erbjuda dessa nya svenskar allt från hälsovård, språkundervisning, rådgivning och guidning till sociala koder och samhällsfunktioner. Detta är vår chans. Låt oss anta utmaningen och ta uppdraget på allvar."


Nycklarna till frälsning
- Samuel Svensson i Inblick - "Visste du att du i ditt hjärta har nycklarna till allt vad det hemlighetsfulla ordet ”frälsning” innehåller? Ordet inkluderar också helande, syndernas förlåtelse och evigt liv.
   Vid första påseende kan det tyckas som om Paulus blivit sin egen filosofis och sina fria associationers byte, då han i Romarbrevet 10:8 mediterar kring ett flera hundra år gammal uttalande av Mose i 5 Mosebok där det står "Ordet är nära dig, i din mun och i ditt hjärta”
   Utifrån detta faktum drar han slutsatsen att om det ligger till på det här sättet, då kan man bekänna och bli räddad, man kan tro och bli frikänd. "För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst." (Rom 10:9-10)
   Vad är det då du ska tro i ditt hjärta och tala ut med din mun? Jo, att Jesus ska vara den yttersta auktoriteten i ditt liv, helt enkel din Herre. Vad är skälet till detta? Jo, vad du redan nu kan tro och ta emot i ditt hjärta, nämligen att Gud har uppväckt honom från de döda.
   Det är när du gör detta som ett större under inträffar än när världen skapades; du blir frälst, räddad för evigt. De må förstöra denna värld och utplåna allt synligt – en aning om vad som kan ske fick vi nu igen när de visade bilderna från atombombens härjningar över Hiroshima och Nagasaki – om så hela världen skulle brinna, placerar din frälsning dig i en kommande nu osynlig värld. Det här har också konsekvenser för Guds skapelse och under redan här och nu."

Per Ewert: Upp på vägen i flyktingdebatten
- Världen idag - "Hösten 2015 domineras nyhetsflödet och debatten nära nog totalt av ett enda ämne: flyktingfrågan. Sverige står i en ytterst utmanande situation som kräver ett moget agerande.
   Vårt land drar just nu det tyngsta lasset av alla länder i Europa, och väntas i år ta emot uppåt 190 000 flyktingar – en hel Uppsala kommun. Politiker som i det längsta har blundat för utmaningen har nu kopplat över till krisläge. Redan innan beslutad statsbudget har finansministern gått ut med sparkrav till samtliga departement på grund av de kraftigt ökade kostnaderna för flyktingmottagandet. Statsministern förklarar frankt: ”Det nuvarande läget är ohållbart.”
   Det finns två sidor av det här myntet. Många människor flyr från krig och islamistisk terror, och de bör erbjudas en fristad. Men inget land kan samtidigt bära en så stor del av hjälpinsatsen att samhället riskerar att kollapsa.
   Båda dessa sidor är sanna, och ingen av dem kan undvaras när bilden ska ritas. När en av dessa två sidor förnekas eller förminskas blir samtalet skevt. En enögd människa kan visserligen se en hel del, men hon går miste om djupseendet. I en tid som vår behövs både klarsyn och perspektiv."

Dette kunne jeg skrevet selv!
- Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.

Refugees and Sweden: My perspective PART THREE
From FSAOF blogg - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar