Dagens Nyheter

24 okt. 2015

Nyhetsflödet lördag den 24 oktober

Ungefär så här mycket
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Svaret på frågan om hur mycket invandring Sverige tål beror förstås på vad som avses med ”tål”. Vi har väl utbyggda sociala system, men dessa är inte anpassade för den snabba befolkningsökning vi nu ser. Vårt land är visserligen glest befolkat men det är kallt på vintern och bostadsbristen omfattande. Ska alla få tak över huvudet och en säng att sova i blir svaret på frågan om hur mycket invandring landet tål rimligen: Ungefär så här, men inte mycket mer.
   Vi behöver nu ställa nya frågor: Har vi infrastruktur att hantera det parallellsamhälle som redan idag är ett faktum i delar av landet, baserat på ekonomiskt och kulturellt utanförskap? Är det rättfärdigt att låta människor komma hit och sedan låta dem leva utanför samhället? Är det alls ett problem? Hur kommer acceptansen för migration att påverkas om det som krävs för att bryta den negativa segregationsspiralen till stor del måste betalas av människor vilka redan nu befinner sig längst ner i samhällshierarkin – långtidsarbetslösa, hemlösa, personer med funktionshinder och psykiskt sjuka? Vilka ska vi vara lojala emot? Detta är stora och svåra frågor. Det enda som står klart är att det som är politiskt omöjligt idag kommer väldigt snart bli politiskt oundvikligt."

Idag brast en vall i Sverige och Trollhättan blev platsen
- Tommy Dahlman i Inblick - "Idag haglar förnumstigheterna på alla sociala medier. Många försöker vinna politiska poäng på familjetragedierna. Jag är inget språkrör för alla invånare i denna stad men några av oss, kanske många, är inte intresserade av partipolitiska analyser just nu. Att en ung man lånar sig till de absolut lägsta och de mest ondskefulla krafterna och själv blir ett offer för dem kan vare sig SD eller de styrande socialdemokraterna i staden belastas för. Därför är det med olust jag läser hur både politiker och pastorer vill sammankoppla dagens bestialiska handlingar med politiska partier.
Kronogården är en stadsdel i vår stad som dagligen är under lupp då slagsmål, bränder, mord och fejder är vanligt förekommande och har så varit sedan 80-talet. Stadsdelens stora utmaning har i alla dessa år varit under socialdemokratisk ledning. Det skulle dock aldrig falla mig in att ge kommunalrådet Paul Åkerlund (S) skulden eller ens antyda att det är han eller S som är ansvariga för de tre människoliv som gick till spillo på Kronogården idag. Idag står vi enade oavsett politisk färg. Enade i sorg. Enade i våra misslyckande. Enade i vår oro för framtiden.
Vi i Trollhättan vet vad som händer när en vall brister. I de naturvackra delarna av staden finns de kända slussarna. 300 000 liter per sekund forsar fram med en ostoppbar kraft. Idag brast andra dammar. Farligare än vatten. Demokratin, tankens frihet och vår stolta mångkulturella kultur står nu på spel."

Papyrus om "Jesu fru" har flera problem
- Jacob Rudolfsson på SEA:s hemsida - Nyligen påstod tidskriften Världens historia att det har bevisats att Jesus var hemligt gift. Påståendet bygger dock på det kontroversiella
papyrusfragmentet ”Evangelium om Jesus hustru” och Världens historia
utelämnar viktiga detaljer. Det skriver Jacob Rudolfsson.
Kändisars hemliga giftermål brukar vara ett återkommande inslag på löpsedlarna.
Man behöver inte vara expert för att inse att motiven främst är kommersiella. Kanske är det därför inte långsökt att debatten om huruvida Jesus var hemligt gift återkommer, nu senast i magasinet Världens historia i början av september. Påstående bygger på det koptiska papyrusfragmentet som kommit att kallas ”Evangelium om Jesus hustru” som innehåller texten ”Jesus sade till dem, ’Min fru’”.
Det ”bevis” som Världens historias påstående bygger på är ett test av papyrusfragmentets bläck som genomförts vid Columbia University. Bläcktestet ska placera papyrusfragmentet till någon gång mellan 500- och 800-talet."

«He came down to my level»
- Fra Jostein Nielsens blogg - Les mer HER.

‘Slaves for Sale’
- The Salvation Army Today - Watch video HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar