Dagens Nyheter

28 okt. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 28 oktober

Våga vägra förbättringshetsen
- Svenska Dagbladet - "Psykologiprofessor Brinkmann från Aalborg har glimten i ögat när han låter gamla filosofer leda vägen mot det väsentliga i livet. Hans bok ”Stå fast” har blivit en paradoxal succé. Trots att den kritiserar självhjälpsgenren med dess förenklade psykologiska råd används även hans bok just som en guide till en alternativ livsstil. Läsaren uppmuntras att säga nej, hålla tillbaka känslorna och dröja vid det förflutna....
   Psykologin har tagit över många av de funktioner som religionen hade i samhället förut, menar Svend Brinkmann.
– Det mäktar inte psykologin med. Jag menar att den saknar det som religionen har, nämligen en förståelse för moral.
   En stor del av psykologin reducerar värderingar till det den enskilda tycker är betydelsefullt, menar han. Därför är steg ett i boken att man ska sluta känna efter för mycket.
– Vi kan fråga oss själva allt möjligt men det kommer inte direkt ut något av det. Man kan känna si den ena dagen och så den andra. Filosofin kan däremot få människor att ställa frågor som sträcker sig utanför jaget, menar han.
– Dygder som plikt, ansvar och förnuft blir aldrig omoderna."

Terror och kris – är Domedagen snart här?
Webb-TV. Fyra kristna ledare samtalar om tidstecken med programledaren Anders Wisth: Daniel Viklund, Dan Johansson, Sven Almkvist, Stefan Swärd. Se och hör HÄR.

Alice Bah Kuhnke: Vet flera i regeringen som är troende
- Världen idag - "I podcasten "Prata till punkt med ärkebiskopen" berättar kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP), själv kristen, att det finns flera personer i regeringen som är troende men inte berättar det öppet.
   Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén har i höstens första avsnitt av sin samtalspodd mött kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, som bland annat ansvarar för kontakten med Sveriges trossamfund.
   Bah Kuhnke har själv i flera sammanhang berättat öppet om sin kristna tro och vad den betyder för henne. I podden talar de bland annat om barns rätt till religiösa och existentiella frågor.
   Jackelén tar också upp attityden mot kristna, inte minst frikyrkliga, och hur de behandlas i offentligheten. Hon nämner Elisabeth Svantesson (M) som fick löpa gatlopp i media när hon utsågs till statsråd i den förra regeringen, orsaken var en tidigare koppling till Livets ord och Ja till livet. Hon nämner också Per Eriksson som kritiserades för sina kopplingar till pingströrelsen när han utnämndes till rektor vid Lunds universitet.
   - Jag vet flera i regeringen som är troende men som inte sagt det och därför inte får frågor om det och inte behöver stå till svars, säger Alice Bah Kuhnke i podden."

 

Hold Festmåltid for Øynene på Din Fiende
- David Wilkerson - Februar 2000 - Les HER

Feasting in the Presence of Your Enemy!
- by David Wilkerson | February 28, 2000 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar