Dagens Nyheter

12 okt. 2015

Nyhetsflödet måndag den 12 oktober


Hur långt får man gå i liberalekumenikens namn?
- Tommy Dahlman i Inblick - "För någon vecka sedan offentliggjorde stockholmbiskopen Eva Brunne sitt förslag att täcka över korset och göra en Meckamarkering på golvet i Sjömanskyrkan i Stockholm, allt i religionsekumenikens namn.
   I den stora världen avrättas cirka 100 000 kristna varje år av en enda anledning: man avsäger sig inte sin kristna tro. I Sverige är det inte bara i Svenska kyrkan som man bär ut korset för att blidka andra religioner eller sekulära kulturkrav då man till exempel ska hyra ut sin kyrka till profana organisationer eller eventbolag. Det sker med jämna mellanrum även med frikyrkans välsignelse. Självklart är detta en provokation mot alla våra kristna syskon, både i Sverige och i övriga världen. Men inte bara det. Dessa handlingar signalerar en respektlöshet för den kristna tron och underbygger en fortsatt kräftgång i en redan förvärldsligad och sekulariserad kristenhet. Detta låter säkert mycket konservativt. Men den kristna tron är inte liberal. Kristendomen kan inte göra sig av med sin upphovsmans anspråk på att vara den ende frälsaren. Det betyder inte att kristna människor kan påstå sig veta hur många människor som är frälsta. Men kristna människor kan göra anspråk på att veta att när och hur någon räddas, så måste det ske genom Jesus, den ende Frälsaren."


Bombattack utanför Jerusalem
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "En israelisk polisman skadades tidigt på söndagsmorgonen när en palestinsk kvinna detonerade en sprängladdning i sin bil strax utanför Jerusalem. Dådet inträffade vid en vägspärr i stadens östra infart när polis stoppade en bil för en säkerhetskontroll. Föraren ombads stiga ur bilen, men så fort hon hade öppnat dörren hördes hon ropa ”Allahu akbar”, vilket följdes av en explosion. Ambulanspersonal som var på plats några minuter senare påträffade en polisman med lindriga skador. Han behandlades först på platsen innan han fördes till sjukhus för vidare vård. Den kvinnliga terroristen fördes till samma sjukhus med svåra brännskador över hela kroppen. Hennes tillstånd beskrevs som livshotande."

KD ska ta strid för samvetsfrihet
- Världen idag - "I skuggan av beslutet om decemberöverenskommelsen har KD gjort flera andra ställningstaganden på rikstinget. På lördagen beslutade KD att man ska öka sina ansträngningar för att samvetsfrihet ska införas i svensk vård.
   - Vi markerar att vi som parti står upp för samvetsfriheten, säger Lars Adaktusson till Världen idag.
   Det låg fem olika motioner till rikstinget som adresserade frågan om samvetsfrihet inom vården. Flera föreslog att KD ska arbeta för att samvetsfrihet blir en del av svensk lagstiftning i likhet med många andra länder som har fri abort. Partistyrelsens linje var att bibehålla nuvarande hållning där man är för samvetsfrihet men förespråkar att detta ska lösas lokalt på arbetsplatserna.
   Flera motionärer och partitoppar, däribland Europaparlamentarikern Lars Adaktusson, gick under rikstinget samman i ett tilläggsyrkande som lyder att partiet ska: "arbeta för samvetsfrihet inom vården i enlighet med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europakonventionen".
   Detta förslag vann över partistyrelsens med röstsiffrorna 143 mot 115."

Was God’s Army destined to fail? Part One of Five - From FSAOF.blogpot.com - Read HERE.

Tjener gull på slitte gensere - Dagen - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar