Dagens Nyheter

8 okt. 2015

Nyhetsflödet fredag den 9 oktober

Ofödda barn reagerar på musik redan vid vecka 16
- Världen idag - "Musik av bland annat Bach och Mozart fick 16 veckor gamla foster att reagera, visar en ny studie.
Musik av bland annat Bach och Mozart fick 16 veckor gamla foster att reagera, visar en ny studie.
Ofödda barn reagerar på musik tio veckor tidigare i graviditeten än vad man tidigare trott, rapporteras det i en studie där 100 gravida kvinnor deltog, resultaten presenteras i den medicinska tidskriften Ultrasound.
När musik spelades för fostren så rörde de sig fysiskt och "dansade" till tonerna, skriver brittiska Times.
– Fostren reagerade på musiken genom att röra munnen eller tungan som om de ville tala eller sjunga, säger obstetrikern Marisa López-Teijón enligt tidningen."

Mode är politik
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Vi lever i en kommersiell värld där mycket av vår identitet och tillhörighet tydliggörs av hur vi konsumerar. Inte minst gäller det kläder. Mode är en stor del av vår kultur och på gott och ont visar våra kläder vilka vi är eller för stunden vill vara. Tydligast märks kanske detta bland tonåringar och unga vuxna.
   När nu Åhléns och klädjätten H&M i höstkampanjer använder unga kvinnliga modeller iförda den muslimska slöjan hijab väcker det berättigad uppståndelse och debatt. Slöjan är inte vilket plagg som helst. Åhléns och H&M slår ifrån sig och menar att företagen inte tar ställning, de gör bara kläder. Men det är förstås snömos. Alla som är intresserade av mode vet att kläder kommunicerar såväl politik som värderingar och slöjan innebär ett tydligt ställningstagande."

Livets ord-pastor trött på sektstämpel
- Dagen - "I går var Livets ord i fokus i SVT-programmet "Den enda sanna vägen". Men föreståndaren Joakim Lundqvist är innerligt trött på att slentrianmässigt sektstämplas.
SVT-programmet "Den enda sanna vägen" är en dokumentärserie om sekter i Sverige. I programmet intervjuas medlemmar i Scientologikyrkan, Moonsekten och andra rörelser.
Även Livets ord i Uppsala får sin släng av sleven. I gårdagens avsnitt intervjuas tidigare medlemmar och församlingens ledare Joakim Lundqvist får svara på om han har en särskild kontakt med Gud.
– Varje ledare står ju inför uppgiften att på bästa sätt försöka förmedla vad man tycker är viktigt och vad Gud säger. Däremot finns ingen exklusivitet i att bara jag kan be och ha kontakt med Gud och att alla andra ska göra som jag säger, säger han i intervjun."


Acts of the Holy Spirit - by Major Malcom Herring in JAC online - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar