Dagens Nyheter

13 okt. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 14 oktober


Webb-TV - Religionsmix eller dialog?
- Vardagstro i Dagen - "Jag blir nedstämd och ledsen när kyrkliga företrädare föreslår att korset ska plockas bort i kyrkorummet", säger prästen Bo Brander. I veckans Vardagstro samtalar Anders Wisth med Dagens opinionsredaktör Elisabeth Sandlund, teologen Jakob Rudolfsson, evangelisten Daniel Viklund och prästen Bo Brander om att vara tillmötesgående mot andra religioner och samtidigt stå för den egna tron."

Terrorn fortsätter – flera döda i Jerusalem
- Världen idag - "Tre personer dödades och flera skadades allvarligt vid en rad terrordåd i Israel på tisdagen.
   Den senaste veckans upptrappning av våldsdåd mot judar i Israel förvärrades än mer på tisdagen, med en rad attentat. Två personer dödades, samt en av gärningsmännen, när två män attackerade passagerare på en buss i den judiska stadsdelen Arman Hanatziv tidigt på tisdagen. Förövarna sköt mot passagerare på bussen innan de själva blev skjutna av polis.
   En 60-årig man dog omedelbart och ytterligare en person några timmar senare, skriver Ynet. Flera är också allvarligt skadade. Ett vittne uppger att gärningsmännen försökte kapa bussen, skriver Times of Israel.
   Strax efter attacken mot bussen körde en man sin bil rakt in mot en busshållplats i Jerusalem och skadade två personer. Mannen kom sedan ut ur bilen med kniv och högg de skadade personerna, innan en säkerhetsvakt sköt gärningsmannen. Ett av offren omkom. Gärningsmannen uppges vara en arabisk invånare i östra Jerusalem."

Vi stödjer rätten till samvetsfrihet
- Aftonbladet - "91 pastorer med fler: Vördnad för livet bör vara rättesnöret inom vården.
   Ett centralt inslag i den kristna tron är respekten för människovärdet. Den kristna övertygelsen om att alla människor är skapade till Guds avbild, leder till en respekt för livet. Kampen för människovärdet blir som allra tydligast när det gäller att värna om de allra minsta, de allra mest utsatta, de mest hotade och sårbara.
   Vi skakas över berättelser om människor som flyr sina liv och som drunknar på grund av att båtar förliser i Medelhavet, om människor som kvävs till döds i trånga lastutrymmen i båtar eller lastbilar.
   Historiskt har kristna alltid engagerat sig för människor i nöd. Vi vill göra allt vi kan för att hjälpa, skydda och tala för dem som inte kan föra sin egen talan, för flyktingar och människor som är offer för krig, trafficking eller på andra sätt förtryckta och utnyttjade, för barn, sjuka, gamla och döende.
   För den kristna kyrkan har det i 2000 år varit självklart att värna om rätten till liv. Vi vill kämpa för respekten för livet från befruktningen till den naturliga döden. Vi vill arbeta för en livets kultur i hela samhället."

The Mantle of Elijah - by David Wilkerson - January 17, 2000 - Read HERE.


Elias' Kappe - David Wilkerson - January, 2000 - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar