Dagens Nyheter

7 okt. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 7 oktober


Kristna missionärer korsfästes och halshöggs
- Världen idag - "Flera inhemska missionärer i Aleppo i Syrien fick välja på att avsäga sig sin tro på Jesus eller dödas. De misshandlades och kvinnorna våldtogs offentligt innan de halshöggs och korsfästes av IS.
   Det är i en artikel i Charisma News som representanter för organisationen Christian Aid Mission berättar om de kristna missionärernas öde. De hade fått alternativet att lämna området men valde att stanna kvar.
   "De stannade för att de trodde att de var kallade att dela Kristus med dem som hamnat i korselden", säger ledaren för det syriska missionsarbete som missionärerna var verksamma i.
   "Varje gång vi gick till dem sa de alltid: ´Vi vill stanna här, det här är vad Gud har sagt till oss att göra, det här är vad vi vill göra.´ De ville bara stanna och dela evangeliet", säger han.
   När de tillfångatogs av IS ska de ha fått frågan om de ville lämna Kristus för islam, men svarat att de aldrig kunde avsäga sig tron på Jesus.
   Den 41-årige teamledaren och hans 12-årige son var bland de som misshandlades och sedan korsfästes. De lämnades på korsen i två dagar, ingen fick ta ner kropparna, enligt organisationen. Bredvid korsen hade man satt upp en skylt med texten: "Otrogna".

Frikyrkan på väg bli föråldrad
- Emil Gillsberg i Dagen - "Frikyrkan har en utmaning av gigantiskt mått framför. Å­lderstrukturen i många församlingar är katastrofal. Ofta är den största åldersgruppen över 60, och tiden är fjärran då det bara var ”ungdomar” som saknades. I dag saknas hela generationer under 50 i våra matriklar, och i gudstjänsterna ser det än värre ut.
Detta innebär att vi inom bara några år inte kommer ha frivilliga krafter till verksamhet och, än värre, ledarskap. Var ska ny styrelse, nya kassörer, nya äldste hittas om tio år?
Runtom i Sverige finns församlingar som bara har 5–10 procent medlemmar under 50 år, i styrelse och ledarskap än mindre. Det är viktigt att förstå att detta skapar normer; underförstådda mönster, strukturer och beteenden. Normer uppstår i alla mänskliga gemenskaper, och dessa kan främja eller stjälpa. De blir ”facit” som på förhand bestämt vad och vem som ges utrymme, vilka kulturella uttryck som ges företräde och vilka ideal som ska råda. Normerna formar vår församlingskultur långt mycket mer än vackra ord om hur vi önskar att det såg ut."

Hamas erkänner dubbelmord
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "Israels interna säkerhetstjänst (ISA) uppgav på måndagkvällen att man har arresterat fem palestinier misstänkta för terroristattacken förra torsdagen, då två israeler sköts till döds i en bil inför sina fyra barn på Västbanken. Under attacken öppnade två av terroristerna eld mot bilen på avstånd, för att sedan gå fram till den och avfyra de dödande skotten på nära håll. Av misstag vådasköt då en av terroristerna sin kumpan, som tappade sitt vapen. Situationen tvingade dem att avbryta attacken, vilket av allt att döma räddade livet på de fyra barnen som befann sig i baksätet. ISA kunde redan dagen därpå arrestera den skottskadade terroristen på ett sjukhus i Nablus på Västbanken, som i sin tur ledde dem till resten av terroristcellen.
   De fem arresterade männen har erkänt dådet, liksom flera andra attacker den senaste tiden i samma område som inte resulterade i att någon skadades eller dödades. Ytterligare ett antal palestinier har arresterats misstänkta för att på olika sätt ha hjälpt de fem huvudmisstänkta.
   En del av Fatah-partiets väpnade gren al Aksa-martyrernas brigader tog i ett tidigt skede på sig ansvaret för attacken, men enligt ISA är de fem huvudmisstänkta samtliga medlemmar i terroristorganisationen Hamas."


Herre, forvandle meg! - David Wilkerson - December, 1999 - Les HER.


Change Me O' Lord - David Wilkerson - December, 1999 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar