Dagens Nyheter

5 okt. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 6 oktober

Rättegången väcker starka känslor
- Världen idag - ""Fullfjädrat rättshaveri", tycker Aftonbladets ledarsida. Hon kan ha rätten med sig, menar Johannes Forssberg i Expressen. Rättegången med barnmorskan Ellinor Grimmark om samvetsfrihet får många att reagera.
   Förra veckans förhandlingar i Jönköpings tingsrätt har följts av såväl lokal- som riksmedia. Ellinor Grimmark har stämt regionen eftersom hon nekats en utlovad anställning då hon inte ville medverka vid aborter.
   Och kvällstidningarnas ledarsidor har gjort sitt för att öka uppmärksamheten för samvetsfrihetsfallet. "Tokhögerns abortkamp är fullfjädrat rättshaveri" var rubriken för Daniel Swedins text i Aftonbladet. Till största delen består den av invektiv och personangrepp på juristen Ruth Nordström som företräder Grimmark.
   "Det är en ideologiskt motiverad kamp som nu förs i våra rättssalar och ytterst handlar det om kvinnors hälsa och rätten till den egna kroppen", menar Swedin.
   Utspelet fick författaren Marcus Birro att reagera. I en text publicerad på sajten Det goda samhället skriver han att aborträtten inte är hotad i Sverige och ändå jagas Grimmark och hennes juridiska ombud "med sedvanliga oförskämdheter, rena lögner och förtalskampanjer. Det är så förtvivlat smutsigt."

Mellanösternrapportering utan perspektiv
- Ragnar Rubensson i Inblick - "Det är lätt att tappa perspektiven när man läser nyhetsrapporteringen från Mellanöstern. Över ett år efter att Gaza-kriget avslutades fortsätter Ekot i Sveriges Radio att bevaka kriget (se här och här och här).
Även Svenska Dagbladets Catrin Ormestad (som via ​Palestinagrupperna sprider hatpropaganda mot Israel) uppehåller sig kring Gaza-konflikten i sin Mellanösternrapportering.
Att 300.000 nu har dödats i krigets Syrien och att landets regering enligt människorättsorganisationer som Amnesty och Human ​Rights ​Watch, bombar sin egen civilbefolkning och har satt den värsta sortens tortyr i system mot oliktänkande (se här och här och här) får inte proportionerlig uppmärksamhet."

Tre minuter i tolv...
- Per Larsson Sändaren - "Tidskriften Bullentin of Atomic Scientitsts (BAS) där bland annat en antal Nobelpristagare är engagerade, skrev så här för en tid sedan: ”Sannolikheten för en global katastrof är väldigt hög, och de åtgärder som krävs för att minska risken måste vidtas mycket snart”.
Man fortsätter och skriver vidare: ”Världens ledare har inte agerat med den snabbhet och i den omfattning som krävs för att skydda invånarna från en potentiell katastrof. Dessa misslyckanden i det politiska ledarskapet försätter varje människa på jorden i fara”.
Nu är det tydligen inte längre bara Guds folk som varnar för domedagen. Aftonbladet hade för en tid sedan den här rubriken i sin tidning. ”Tre minuter kvar till apokalypsen.”


Hele Skriften er innåndet av Gud - Fra Bjørn O. Hansens blogg - Les HER.


THE FRUIT OF THE SPIRIT. Galatians 5: 22-26 - Part 3 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar