Dagens Nyheter

17 okt. 2015

Nyhetsflödet lördag den 17 oktober

Kristen tro och den politiska röran
- Tommy Dahlman i Inblick - "Sverige befinner sig återigen i ett parlamentariskt dilemma. Decemberöverenskommelsen höll bara i nio månader och idag vet vi inte vad detta kommer att innebära. Mitt i denna politiska röra verkar dock den kristna församlingen på jorden fortfarande. Vår uppgift är att först och främst be för all överhet.
Sverige befinner sig återigen i ett parlamentariskt dilemma. Decemberöverenskommelsen höll bara i nio månader och idag vet vi inte vad detta kommer att innebära. Mitt i denna politiska röra verkar dock den kristna församlingen på jorden fortfarande. Vår uppgift är att först och främst be för all överhet.
Det betyder att inte enbart gnata, gnälla och nedsabla. Kanske vi har försummat denna bönekallelse och fått de politiska ledare som vi förtjänar?  Våra nationella ledare är dagligen utsatta för press och påverkan eftersom deras arbete är så viktigt och framtidsavgörande. Som kristen församling i världen ber vi att våra beslutsfattare öppnar dörrarna på vid gavel för evangeliet och att Kristi kropp inte blir stoppad eller förföljd. Om svensk överhet avslår öppenheten för evangeliet och inför lagar som leder landet bort från Gud kan vi be att Gud flyttar på sådana makthavare. Profeten Daniel gjorde den erfarenheten och skriver därför att Gud avsätter kungar och insätter kungar."

Biblisk kärlek
- Olof Edsinger i Världen idag - "För en tid sedan såg jag en dokumentär om väckelsen i Kina. En av många saker som berörde mig var en intervju med ett äldre par som med tårar i ögonen vittnade om den kristna trons kärleksbudskap. Utifrån sin tidigare bakgrund och kultur var de inte vana vid den plats som detta har i den kristna kyrkan, och det var uppfriskande att möta två personer som hade nyupptäcktens glädje i fråga om detta.
   I vår egen kultur är förhållandet det motsatta. Mycket tack vare den kristna trons inflytande är kärlek ett centralt begrepp i den svenska kulturen – så centralt att det ibland kan kännas uttjatat. Ett ännu större problem är dock att det har blivit förvanskat. Långt ifrån allt som går under beteckningen "kärlek" är nämligen kärlek, i alla fall inte utifrån en biblisk definition av ordet."

Det holder det … !
Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.

Was God’s Army destined to fail? Part Three
- Ten years in Russia - From FSAOF - Read HERE.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar