Dagens Nyheter

29 jan. 2016

Nyhetsflödet fredag den 29 januari

Låt inte utrikesministern lura er om oss i Israel
- Dagen - "Jag frågar dig: om en person beväpnad med en kniv rusade mot dig för att mörda dig, vad skulle du vilja att dina säkerhetsstyrkor gjorde?
   Till det svenska folket, jag sänder er hälsningar från Israel. Under de senaste veckorna har er utrikesminister Margot Wallström gjort några uttalanden som är våldsamma attacker mot vårt land och dess medborgare. Jag är säker på att hon inte representerar vad majoriteten av svenskarna tänker, men för att vara säker vill jag svara offentligt på en av hennes anklagelser.
   Utrikesminister Wallström hävdar att Israel driver en kampanj av ”utomrättsligt” dödande av palestinier, som attackerar israeliska medborgare. Enligt henne dödar våra soldater och medborgare palestinier på ett olagligt sätt."

Därför tar hovrätten inte upp Grimmarks fall
- Världen idag - "Hovrätten tar inte upp fallet med barnmorskan Ellinor Grimmark som hävdar sin rätt till samvetsfrihet utan hänvisar till Arbetsdomstolen.
- Det här handlar om inte om arbetsrätt utan mänskliga rättigheter, menar Grimmarks juridiska ombud Jörgen Olson.
   Ellinor Grimmark, som blev av med en utlovad tjänst eftersom hon av samvetsskäl inte kunde medverka vid aborter, förlorade i tingsrätten i höstas. Men rätten prövade aldrig saken i förhållande till den mänskliga rättigheten samvetsfrihet och ärendet överklagades till hovrätten
   Men hovrätten har nu beslutat att inte ta upp fallet eftersom man menar att det handlar om en arbetstvist. Istället hamnar saken nu i Arbetsdomstolen."



Med englevakt i liv og død
- Dagen.no - "Jostein Nielsen ble hardt skadet under bombeangrepet i Istanbul der ti mennesker omkom. Han tror på englevakt, men vet ikke om det var derfor han unnslapp med livet i behold – såvidt det var.
Det er to uker siden Magna Våje Nielsen og mannen Jostein fikk et uplanlagt opphold med uventet utfall i Istanbul, på vei hjem fra ferie.
   De var glade for sjansen til å se Hagia Sofia og andre severdigheter i byen ved Bosporosstredet.
– Vi tenkte at vi var heldige som fikk se Istanbul gratis på en så flott dag. Det sa mye om Guds raushet, sier Jostein til Dagen. Les mer HER

Winter Storm Jonas
- Salvation Army Today - Watch video clip HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar