Dagens Nyheter

31 jan. 2016

Nyhetsflödet söndag den 31 januari

Pethrus (KD): ”Kristna lever under hot på asylboenden”
- Omni - ”Kristna jag mött uppger hur de flytt från förföljelse för att sedan möta på det igen på asylboenden här i Sverige.” Désirée Pethrus, riksdagsledamot och integrationspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, kräver i ett debattinlägg i Aftonbladet att migrationsminister Morgan Johansson (S) agerar på ökande våld och hot på asylboenden.
   Hon berättar om en man med muslimsk bakgrund som dödshotats för att han konverterat till kristendomen. ”Han upplevde både direkta hot och trakasserier samt hörde dessa personer tala om att förgifta honom. En polisanmälan gjordes och han tvingades flytta till ett annat asylboende, där hoten fortsatte. Av rädsla för sitt liv vill han nu dra tillbaka sin anmälan”, skriver hon."

Mord får inte bli det nya normala
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Om de bakomliggande orsakerna till knivdåden kan vi spekulera, men säkert finns traumatiska upplevelser i båda männens ryggsäckar. Frågan vi genast måste ta itu med är hur vi ska förhindra detta framgent. Det är ingen vågad gissning att vi kommer att se mer våld med dödlig utgång på asylboenden och HVB-hem. När flyktingar med ohyggliga upplevelser i bagaget trängs ihop på liten yta, inte sällan på ensliga lägergårdar och helt utan meningsfulla aktiviteter, är det som att be om konflikter och våldsbrott. 
   Stefan Löfven, som i höstas valde att inte åka till Västerås, kom i måndags till Mölndal. Gissningsvis för att mota ytterligare väljarflykt till Sverigedemokraterna och för att visa att han tar problematiken på allvar. Det är bra. Nu måste det bli fler personal, äldre och mer erfaren, på landets HVB-hem och betydande satsningar på polisen. Om inget görs och nuvarande utveckling tillåts fortsätta kommer statsministern att behöva åka runt på många flyktingboenden och HVB-hem i vår."

Hot riktat mot Stadsmissionen
- Dagen - "All verksamhet som Stadsmissionen bedriver i Johanneskyrkan i Göteborg samt nattplatserna på Vägskälet håller stängt under hela helgen. Besökare och personal har sedan i tisdags mottagit flera hot. Av säkerhetsskäl väljer nu ledningen att hålla stängt."


Kvar er prestar og frikyrkjefolk i ekteskapskampen?
- Norske Dagen - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar