Dagens Nyheter

7 jan. 2016

Nyhetsflödet torsdag den 7 januari

Joakim Lundqvist: Nästa generation – vårt gemensamma ansvar
- Världen idag - "Nyårstider ger oss viktiga påminnelser om andliga sanningar. Främst om möjligheten att lämna det gamla vid korset och gå vidare tillsammans med Honom som gör allting nytt, men också att, som det står i psalmen, "släkten följa släktens gång".
   För drygt 200 år sedan vann den engelske politikern William Wilberforce ett stort genombrott. Efter tiotals år av hårt arbete antog parlamentet hans lagförslag "Abolition of the Slave Trade" som förbjöd slavhandeln i hela imperiet. Jag fick själv för några år sedan förmånen att bli inbjuden till det Brittiska parlamentets officiella firande av Wilberforce’s livsverk, och såg den enorma respekt han gavs och förtjänade. Han var och är en fantastisk förebild på en kristen som lät sin tro få praktiska konsekvenser i sin omvärld."

Hädelsedömd kristen kvinna förlåter förföljarna
- Dagen - Asia Bibi, den kristna kvinnan som sedan 2009 suttit i pakistanskt fängelse efter anklagelser om att hon hädat Islam, har sagt att hon har förlåtit dem som förföljer henne.
   Jesus har gjort den här dagen till en glädjens dag för mig och har bönhört mig. Jag är glad och uppsluppen över att kunna få träffa min familj i dag och fira jul, sa hon dessutom.
   Trebarnsmamman Asia Bibi anklagades för att häda profeten Muhammed av muslimska kvinnor från sin by som störde sig på att hon drack vatten ur samma kärl som dem. 2010 dömdes hon till döden genom hängning. Om domen verkställdes skulle det bli första gången som en kvinna avrättas för hädelse i Pakistan. I oktober förra året upphävdes dödsstraffet av en appellationsdomstol i Lahore. Nu väntar en ny rättegång i landets högsta domstol."


Looking back at 2015 and Boundless
- Salvation Army Today takes a look back on 2015 and The Salvation Army's 150th anniversary celebration in London - See video HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar