Dagens Nyheter

6 jan. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 6 januari

Mjuka hjärtan och hårda pannor – en bön inför det politiska året 2016
- Olof Edsnger i Opinionsbloggen - "2015 var ett rörigt år – på väldigt många sätt. Det mest omtalade är förstås flyktingkrisen, även om det inte har rått någon konsensus kring vilket sätt som denna kris har varit en ”kris”.
   För mig är det en självklarhet att den största krisen inte kan handla vare sig om Sverige eller våra utmaningar i fråga om flyktingmottagandet – utan om de krig, den förföljelse och den social utsatthet som präglar länderna som vår tids flyktingströmmar kommer ifrån.
   Men likafullt är det förstås en kris för det svenska samhället. Kanske inte främst en ekonomisk, även om invandringen utmanar vår ekonomi på både kort och lång sikt. Framför allt menar jag i stället att det är en kris för välfärdssamhället. Den svenska välfärden bygger nämligen på att majoriteten av befolkningen är med och bidrar på ett sätt som man som nyanländ sällan har möjlighet att göra."

Islamiska staten tappar mark
- Dagen - "IS förlorade 30 procent av sitt territorium förra året, uppger den USA-ledda koalitionen.
   Terrororganisationen Islamiska staten (IS) har lidit stora markförluster. Jämfört med när det var som störst krympte territoriet med 30 procent förra året, enligt den USA-ledda koalitionen som kämpar mot IS.
– I Irak tror vi att det rör sig om 40 procent. I Syrien är det svårare att få fram en bra siffra, men vi tror att det är runt 20 procent, säger överste Steve Warren, talesperson för koalitionen, enligt Reuters."

Skolor får nytt läromedel om sex
- Världen idag - "Drygt 2 600 skolor får i dagarna ett nytt läromedel om sex och samlevnad i brevlådan. Bakom utskicket står Nätverket för samlevnad och sexualitet (NFS).
   Johan Semby, ordförande i NFS.
   För runt ett år sedan började NFS, vars styrelse består av personer från flera olika intresseorganisationer och samfund, arbetet med läromedlet, som fått namnet "Närmare varandra". Materialet har tagits fram av en redaktionsgrupp som letts av Per Ewert.
   Johan Semby, ordförande i NFS, säger att tanken med materialet är att bidra med respekt och ökad förståelse för mångfald....
   Läromedlet "arbetar medvetet med att ge ungdomar verktyg för att bygga hållbara relationer, men också att stärka självkänsla och förmåga att sätta gränser", står det bland annat i följebrevet."

Lyden av hans stemme
- David Wilkerson, mars 2002 - Les HER.

The sound of his voice
- David Wilkerson, March 2002 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar