Dagens Nyheter

23 jan. 2016

Nyhetsflödet lördag den 23 januari

"Gör upp med hat och hets mot Israel"
- Världen idag - "I stället för att kritisera Israel för hur man handskas med den senaste tidens knivdåd borde Sverige uppmärksamma den ständiga uppmuntran till terror från palestinskt håll. Det menar Itamar Marcus från Palestinian Media Watch, som granskar Palestinska myndigheter genom dess media och skolböcker.
   Det är utrikesminister Margot Wallström (S) som fått Itamar Marcus att med kort varsel resa från Israel till Stockholm för att träffa politiker och företrädare bland annat för kyrkor och Sionistiska federationen.
   Han och andra israeler ser med upprördhet på att Margot Wallström efterlyst en undersökning av huruvida utomrättsligt dödande använts av Israel i samband med de senaste månadernas många våldsdåd och knivattacker mot israeler.
– Det spelar faktiskt ingen roll om hon inte menade att ge stöd åt dem som utför de här dåden, utan det som spelar en roll är hur palestinierna uppfattar det hon sagt, säger Itamar Marcus.
– Och de uppfattar att hennes uttalande passar in i det som redan sagt från den palestinska toppen, nämligen att omvärlden är beredd att acceptera den här typen av våldsdåd."

Kyrkan måste stå över ideologi
- Dagen - "En kristen rättar sig inte i första hand efter partiboken, skriver Joel Halldorf.Mycket har ändrats på kort tid i den svenska debatten, men polerna är desamma och överraskningarna få. De flesta debattörer står i prydliga led, till höger respektive vänster om DN.
   Vilket må vara hänt, det är ju trots allt politiska diskussioner.
   Värre är att detta höger-vänster-tänkande också influerar kyrkorna, så att man här talar om höger- och vänsterkristna.
   Problemet är att sådana etiketter låter den kristna identiteten underordnas en ideologi. Det sker egentligen så fort man lägger ett epitet till begreppet kristen – oavsett om man identifierar sig som kristen höger eller vänster, eller, för den delen, som kristen nationalist eller kristen feminist.
   Kyrkan sammanfaller inte helt med något politiskt eller ideologiskt projekt. I modern tid har det gjorts en mängd försök att gifta ihop en ideologi med den kristna tron – och snart sagt samtliga har slutat med att teologin fått anpassa sig till ideologin."

Kritiserade Wallström – nu hyllas hon av Israel
- Expressen - Under måndagen bad Aleksandra Boscanin om ursäkt till Israel för Margot Wallström med ett officiellt Sverige-konto.
   Nu hyllas hon av Israels ambassad i Sverige för inlägget.
   – Vi kommer tacka henne för ställningstagandet, säger vice ambassadör Asaf Segev.
Det var under måndagen som studenten och MUF-medlemmen Aleksandra Boscanin bad om ursäkt till Israel för sveriges utrikesminister på det officiella Sweden-kontot.
   Varje måndag får en ny person använda kontot med över 87 000 följare för att under en vecka skriva om vad de vill."


Det jeg lever ved nå ... – og alltid.
Fra Jostein Nielsens blogg - Etter å blitt rammet i terrorangrepet i Istanbul - Les HER.


What I live "through" now … - and always
From Jostein Nielsen´s blog - "After the first day in a private apartment after a dramatic week that has caught attention all over the world, it is sufficient for me to live." - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar