Dagens Nyheter

14 jan. 2016

Nyhetsflödet torsdag den 14 januari

Israel portar Wallström och kallar upp ambassadören
- Dagens Nyheter - "Israels regering portar utrikesminister Margot Wallström från att besöka landet. Det uppger en talesperson för israeliska UD. Jerusalem anklagar Sverige för att stödja terrorism. På kvällen kallades Sveriges ambassadör i Israel upp till israeliska UD för att också ta emot en formell protest.
   Israels regering portar utrikesminister Margot Wallström från att besöka landet. Det uppger en talesperson för israeliska UD. Jerusalem anklagar Sverige för att stödja terrorism. På kvällen kallades Sveriges ambassadör i Israel upp till israeliska UD för att också ta emot en formell protest.
   Tidigare kom uppgifter om att inreseförbudet skulle gälla alla svenska ministrar, men det gäller alltså bara den svenska utrikesministern.
– Det gäller bara Margot Wallström, säger Emmanuel Nahshon, talesperson för israeliska UD, till TT.
   På kvällen kallades Sveriges ambassadör Carl Magnus Nesser upp till israeliska UD för att motta en protest, enligt uppgifter i Israel. UD bekräftade på onsdagskvällen att ambassadören varit uppe på det israeliska utrikesdepartementet."

Tror på Gud
- vlt - Gabriel är vanlig, men ganska ovanlig, säger han själv när vi möts. Jag förstår vad han menar ju längre vi pratar. Jag möts av en omtänksam kille som ger glada tillrop – som får mig att sträcka på mig lite.
   Gabriel Bratterud Lundberg jobbar som ungdomsledare inom Frälsningsarmén i Västerås. Han är uppvuxen inom Frälsis och har varit där sedan han var liten.
   15 år gammal började han fundera på vad han egentligen ville och drog paralleller till vuxenlivet.
   Gabriel bestämde sig för att det verkligen var något han ville ha i sitt liv.
– Det blev ett naturligt val att vara här och enkelt för att jag trivs här, säger han.
   Han stortrivs på jobbet och dagarna går åt till planera aktiviteter. På fredagarna är det ”ungdomshäng” med bland annat musik och bandövningar för dem som vill och på söndagar när det är gudstjänst då är alla här, berättar Gabriel.
   Jobbet är viktigt då han har rollen att göra de ungas röst hörd inom kyrkan."

Hans Weichbrodt: Förföljelse och tillväxt går hand i hand
- Världen idag - "Jag kommer aldrig glömma en förmiddag för ett antal år sedan då jag befann mig i EU-parlamentets stora huvudbyggnad i Strasbourg. EU-parlamentets kristna grupp hade bjudit in till öppen frukost och glädjande nog så hade många ledamöter anslutit. Frukostens huvudtalare jobbade för organisationen ”Open Doors” och han hade precis kommit tillbaka till Europa från ett besök hos de kristna i Bagdad. Han inledde sitt föredrag med att återberätta vad han hade fått ta del av under några av de möten han hade haft med kristna i den oerhört utsatta staden. Han berättade bland annat om pastorer som ofta fick ta emot dödshot, men som ändå valde att stanna i staden eftersom de upplevde att Jesus kallade dem att fortsätta att vara herdar för den ”hjord” de blivit satta att leda."


Frelsesarmeen fant 56 savnede personer
- Norske Dagen – Les HER.


 
Thursday word from Genesis (55)
- Howard Webber - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar