Dagens Nyheter

29 jan. 2016

Nyhetsflödet lördag den 30 januari

Per Ewert: Håll kursen rak
- Världen idag - "Att arbeta för samhällsförändring kan ofta vara mycket utmattande. Det gäller inte minst för den som vill verka för bibliska ideal i ett starkt sekulariserat land som Sverige, och som därmed nästan alltid hamnar i opinionsmässig motvind. Man förtigs, vantolkas och förlöjligas. Många kristna har i det läget känt att trycket blivit så starkt att de inte längre förmår hålla kursen rak.
   När en människas djupaste tro och grundprinciper angrips, finns det två vanliga reaktioner, som i viss mån är förståeliga, men likväl problematiska. Den ena är att helt enkelt lägga ner och bli som alla andra. Den andra är att ilskna till och ge igen med samma, eller starkare mynt. Båda dessa reaktioner sätter käppar i hjulet för det bibliska uppdraget att i både kärlek och sanning förmedla Guds rike i både med- och motvind."

Nuri Kino: Svenska kyrkan svamlar
- Dagen - "Att stå upp för kristna i Mellanöstern är att försvara de mest utsatta och därmed gå i Jesu fotspår. Svenska kyrkan skriver i sin replik till mig att ”våldet i regionen slår blint och drabbar människor oavsett religionstillhörighet”. Det stämmer, men det drabbar dem som inte kan försvara sig eller har någon bundsförvant i området mycket värre än andra.
   Ett femtiotal folkmordsforskare har konstaterat att det som sker kristna i Irak och Syrien är ett folkmord. Svenska kyrkan förmår inte ens skriva ordet ”folkmord”. Svenska kyrkan svarar inte heller på om de kommer att stötta Lars Adaktusson i hans strävan att folkmordet erkänt."

Frälsningsarmén i Nordstan 3-6 februari 2016
- Pressmeddelande - "William Booth, Frälsningsarméns grundare startade verksamheten med orden soppa, tvål och frälsning, just i den ordningen. Han sa: "Du kan inte predika om Guds kärlek för någon som fryser och är hungrig". Detta är än idag de ledord som Frälsis, bedriver sin verksamhet utifrån.
   I fyra dagar besöker de Nordstan för att visa upp sin verksamhet. Den traditionsenliga soppan lagad av kända kockar bjuds på plats alla dagar. Det bjuds också på sångstund, panelsamtal, och bibelord. Veckan kulminerar på lördagen kl 12.00 med moderatorn Emanuel Karlsten, journalist, krönikör och bloggare, då ett flertal politiker ska debattera ämnet "utsatthet barn och ungdom".


Til kamp med den gode bekjennelsen
- Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar