Dagens Nyheter

17 jan. 2016

Nyhetsflödet söndag den 17 januari

Samuel Ljungbladh ska sjunga på Idrottsgalan
- Dagen - "Den kristna gospelartisten inleder den tv-sända galan med en "kärleksbomb".
    Mitt bland alla utnämningar av 2015 års svenska idrottsprestationer kommer förra årets främste gospelsångare att framträda.
   Samuel Ljungbladh må ha varit känd för gospelfantaster och inom kyrkliga kretsar, men när han i somras svängde loss på prins Carl Philip och Sofias kungliga bröllop fick han något av ett genombrott i vidare kretsar. Nu är han alltså en av artisterna som ska uppträda på Idrottsgalan, den 25 januari, den årliga galan som samlar den svenska idrottseliten, ett evenemang som många följer via tv-apparaten."

Israeliska medier: Israels fiende nummer 1 i skandal
- Omni - "De israeliska medierna Jerusalem Post och Times of Israel uppmärksammar att Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) hamnat i blåsväder för sina lägenhetsaffärer, skriver Dagens Nyheter.
   Wallström ”utreds för mutbrott, efter att hon gått före i bostadskön och hyrt en lägenhet från ett fackförbund”, skriver Times of Israel.
Jerusalem Post skriver:
”Sveriges utrikesminister Margot Wallström, som har blivit Israels fiende nummer 1 efter sina uttalanden där hon kritiserade säkerhetsstyrkor för att utföra ’utomrättsligt dödande’ av palestinska terrorister, tycks ha dragits in i en uppblossande skandal.”
Wallström portades nyligen från inresor till Israel efter att ha krävt en oberoende granskning om huruvida utomrättsligt dödande ägt rum."

Per Ewert: Wallströms Israelangrepp skadar alla parter
- Världen idag - "Diplomati brukar skämtsamt sägas innebära konsten att kunna be någon att dra åt ett varmare ställe, men göra det på ett sådant sätt att personen ser fram emot resan. Att agera diplomatiskt är en svår konst. Men det är likafullt en grundbult i arbetsbeskrivningen för ämbetet som utrikesminister. Margot Wallström har nu genom sitt agerande helt raserat vårt lands relation till Mellanösterns enda demokrati. Det är utomordentligt beklagligt.
   Utrikesministern intog sin post med högt förtroende i bagaget från EU och FN. Men hennes agerande har med tiden malt ner förtroendet, bit för bit. Den idé om en ny variant av värnplikt som hon häromdagen lade fram på Folk och försvar i Sälen var ett av flera exempel på dålig urskillning. Förslaget var inte förankrat i regeringen eller på departementet. Det var bara en tanke som Wallström hade funderat ut hemma på kammaren. En utrikesminister kan dock aldrig uttala sig som privatperson. När hon talar är det som representant för Sveriges regering, och ytterst för landet. Att inte förstå den skillnaden är ett stort varningstecken."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar