Dagens Nyheter

28 jan. 2016

Nyhetsflödet torsdag den 28 januari

Allt fler judar lämnar Västeuropa
- Världen idag - "Fler judar än någonsin lämnar Västeuropa för att söka sig till Israel. Orsaken stavas växande antisemitism som tar sig uttryck i allt ifrån kränkningar till rena våldsdåd. Judar har inte känt sig så här otrygga i Europa sedan andra världskriget, menar experter.
   När Förintelsens minnesdag nu står för dörren kan man konstatera att den judiska invandringen till Israel från västra Europa nådde rekordnivåer under förra året. Detta enligt den kartläggning som organisationen The Jewish Agency genomför årligen. Organisationen arbetar nära israeliska staten och fungerar som en länk till judar runt om i världen.
   Enligt nyhetsbyrån AP valde 9 880 västeuropeiska judar att emigrera till Israel 2015. Det är den högsta siffran för ett enda år någonsin. Det är till exempel en uppgång med tio procent jämfört med föregående år och mer än den dubbla nivån jämfört med 2013."

Hillary Clinton talade ut om sin kristna tro
- Dagen - "Metodisten och demokraten Hillary Clinton talar sällan offentligt om sin tro. Men när en kristen väljare frågade vad de tio budorden betyder för henne som politiker gav hon ett utförligt svar.
   Mina Bibelstudier och samtal med troende människor har övertygat mig om att det viktigaste budordet är att älska Herren av hela sin kraft och sin nästa som sig själv. Det är vad jag tror att Jesus vill att vi ska göra, sa politikern som slåss för att bli nominerad till Demokraternas presidentkandidat.
   Hon talade om Bergspredikan och vad den betyder för henne, beklagade att kristendomen ofta används till att fördöma människor och lyfte fram Jesu budskap om att hjälpa fattiga, fängslade och främlingar."

Påven ber kristna från andra konfessioner om förlåtelse
- Signum - "Påven Franciskus har bett om förlåtelse för den orätt som katoliker har tillfogat dem som tillhör andra konfessioner. ”Vi kan inte sudda bort det som skett, men vi vill inte tillåta att tyngden från gamla synder ska fortsätta att förgifta vårt förhållande”, sade påven på måndagskvällen vid en ekumenisk kvällsgudstjänst i Rom. Han bar samtidigt om förlåtelse för ”kyrkosplittringens synd”. De är ”ett öppet sår i Kristi kropp”.
   Franciskus sade i basilikan San Paolo fuori le Mura: ”Som biskop av Rom och som herde för den katolska kyrkan ber jag om barmhärtighet och förlåtelse för att katoliker gentemot andra kristna har betett sig på ett sätt som står i strid mot evangeliet”.
   Som avslutning av böneveckan för kristen enhet uppmanade Franciskus också katolikerna att be kristna från andra konfessioner om förlåtelse för nya och gamla förolämpningar."


KOMMENTAR: Jesus er avdekket!
- Isarel Today -Les HER.


Hillary Clinton Gets Personal on Christ and Her Faith
- New York Times - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar