Dagens Nyheter

13 jan. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 13 januari


Igår fick vi rapport om ett stort attentat i Istanbul. Jostein och Magna Nielsen, goda vänner och kollegor, var på plats där det hände. Magna blev inte fysiskt skadad, men Jostein fick splitter i ett knä och ska operas. Jostein finns med här på rupeba.se varje lördag med ett inlägg.

- Expressen - Plötsligt sprängdes en bomb alldeles intill en grupp turister i Istanbul.
Minst tio personer har dött och flera har skadats.
En av dem är norska Jolstein Nielsen som skulle besöka en kyrka när han hamnade mitt i kaoset.
– Han är skadad i ett knä och ska opereras, säger Andrew Hannevik på Frälsningsarmén där Jolstein jobbar.

Läs också i Expressen:
Norske Jostein: "Jag landade på marken"
-

- Dagbladet - "Det er Jostein Nielsen (59), nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa, som er nordmannen som er lettere skadd etter eksplosjonen i Istanbul i dag.
Det bekrefter hans bror, Kjartan Solvang-Nielsen, og Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, overfor Dagbladet. Nielsen er også bror av advokat Brynjar Meling.
- Vi vet ikke mer enn at han er lettere skadd, sier Kjartan Solvang-Nielsen til Dagbladet."

- Aftenposten – Vi kan bekrefte at én nordmann er lettere såret og at han behandles på sykehus i Tyrkia, sier kommunikasjonsrådgiver Ane H. Lunde til Aftenposten.
Nyhetsbyrået RT melder at to nordmenn er skadet, men det kan ikke UD bekrefte eller avkrefte.
Dagbladet meldte først at det er den 59 år gamle Frelsesarmé-ansatte Jostein Nielsen som er lettere skadet i benet etter eksplosjonen.
- Jostein Nielsen har det etter forholdene bra, og han blir tatt godt vare på på sykehuset der han er, sier informasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen til Aftenposten.
- Han skal etter det vi får opplyst bli operert i morgen, opplyser han.

- VG - Jostein og Magna Våje Nielsen (58) måtte mellomlande i Istanbul. På en snarvisitt til sentrum av byen havnet de midt i et terrorangrep.
Det var Dagbladet som først meldte hvem den skadede nordmannen er.
Jostein Nielsen er nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa. Han og kona skulle egentlig ikke ha vært i Istanbul, men et fly de satt på ble omdirigert og de måtte dermed tilbringe noen timer i Tyrkias største by.
Bakgrunn:Ti drept i selvmordsangrep i Istanbul
– Splinten gikk rett gjennom kneskålen
Cirka klokken 9.20 norsk tid tirsdag ble Sultanameht-plassen hvor ekteparet befant seg på rammet av en selvmordsbomber.
Magna Våje Nielsen forteller til VG om den dramatiske opplevelsen.
– Vi er på sykehuset nå. Jostein har fått en skade i kneet, som trolig skyldes en splint som har gått rett gjennom kneskålen. Vi har tatt røntgen og han blir operert i morgen. Han er i relativt god form, har fått smertebehandling og vi blir tatt godt hånd om på sykehuset, sier hun og forteller videre:
– Vi hadde nettopp vært i Hagia Sofia og gikk bortover Hippodromen sammen med en guide ved Suleyman-monumentet..., sier Magna før hun må legge på telefonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar