Dagens Nyheter

3 aug. 2015

Nyhetsflödet måndag den 3 augusti

Ju större de är, desto tyngre faller de
- Per Ewert i Världen idag - "Cosbys fall är en påminnelse till alla i upphöjd position, inklusive andliga ledare. Bill Cosby har inte dömts av folkets domstol för att han begått äktenskapsbrott. Det är inget som vår samtidskultur betraktar som någon allvarlig synd. Allra mest har han dömts på grund av sin egen image som helylle. Ju högre moralisk hållning en person visar upp utåt, desto viktigare tycks människor anse det vara att man också lever på samma sätt i det privata.
Det en människa gör bakom låsta dörrar har en märklig förmåga att en dag ropas ut på taken. För andliga ledare är det kanske mer angeläget än någonsin att vara genomlysta, av både Gud och människor. Att dela sitt liv i själavård och att gå till bikt är ett utmärkt sätt att förhindra uppkomsten av dolda rum som till slut blir så stora att de spränger den bild man vill förmedla utåt."

Torbjörn Lindahl är en modig präst
- Mikael Karlendals blogg - "Det står inte bra till inom Svenska kyrkan. Men Torbjörn Lindahl är en modig svenkkyrklig präst i Luleå. Han har blivit anmäld till domkapitlet för att han på sin blogg inte faller alla i smaken. Han begått det stora brottet att han skrivit ett stilla humoristiskt inlägg som heter ”Hur fobisk är jag?”, där han ironiserar över hur man i dessa tider använder uttrycket ”fobi” och ”-fob”. Han skriver bland annat:
    ”Det kan man verkligen fundera över. I dessa Pride-tider är det ju aktuellt med fobier. Så vilka fobier har jag?
    1. Homofob? Utan tvekan.
    Det som kvalificerar mig är att jag anser att ett äktenskap bara kan ingås av två personer av olika kön.
    2. Islamofob? Absolut.
    I motsats till nuvarande ärkebiskopan och övriga fyra framröstade kandidater vid senaste ärkebiskopsvalet anser jag utan någon som helst tvekan att Jesus ger en sannare bild av Gud än Mohammed. Blir man inte islamofob för det så vet jag inte vad man ska göra."

Jorden slår värmerekord!
- Holger Nilsson i Flammor - "Rubriken kan vara svår att ta till sig med tanke på att vi i Sverige upplever en kylslagen sommar. Inte desto mindre är det så att jorden totalt sett upplever rekord när det gäller hur den globala temperaturen stiger.
När det gäller framtidsutsikterna skriver tidningen The Guardian: ”Våra prognoser för resten av 2000-talet, får tidigare ”mega-torkor” att framstå som en pittoresk promenad genom Edens lustgård, i jämförelse”, säger Jason Smerdon, klimatforskare vid Columbiauniversitetet.
Naturen håller nu väckelsepredikningar – om någon vill lyssna till dessa. Men tyvärr är det så att många både täpper till sina öron och väljer att blunda inför såväl predikningar från Guds ord och det som bevisligen just nu sker på jorden. En sådan dövhet och förblindelse gör att man står oförberedd både inför framtiden här på jorden och inför den eviga tillvaron."


Papirløs men ikke verdiløs - Filip Rygg i Skaperkraft - Les HER.


Sex slaves in ISIS - TheReligionofPeace.com - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar