Dagens Nyheter

16 aug. 2015

Nyhetsflödet söndag den 16 augusti

Fredrik Reinfeldt: "Den Gud som förespråkar dödande finns inte"
- Dagen - "Det kan aldrig accepteras att någon religiös uttolkning någonstans bejakar våldsutövning. Jag tror inte den Gud finns som förespråkar dödande och våld mellan människor – det måste vara människors utnyttjande av Guds namn som då är problemet, säger han.
Religiösa ledare, oavsett religion, som förespråkar våld i Guds namn, missbrukar då Guds namn, menar Fredrik Reinfeldt.
– De hittar på för att säkra sin egen makt."

Kyrkklockornas ringande kanske var ett tecken till oss
- Patrik Sandberg i Bönebloggen - "David hade sin slunga och sin tillbedjan av en mäktig Gud. En Gud som gör det omöjliga. Den unge David vaktade fåren, bad och lovsjöng på sitt jobb dagligen och hans tro växte. Onda motståndare kom med full kraft mot fåren, som han var kallad att vakta och föra ut till grönska och vatten.
   David tränade med sin slunga dagligen som profetiska böner och Andens svärd. Lovsången på kvällen vid elden växte och han skrev nya sånger till sin Gud, Herren Sebaot, stridsmannen.
   Av alla Guds namn i skriften så finns just ”Herren Sebaot” på ett 25-tal skriftställen. Herren vill väcka oss att stå upp för sanningen, rättfärdigheten, de svaga, ofödda och äktenskapet.
   När David mötte Goliat, en jätte som dagligen skränat smädande ord över den levande Gudens församling, hade Sauls armé paralyserats av fruktan. Är du trött på att stå tyst i Sauls arme? David profeterade ut orden dagligen, sjöng ut dem. En boxare vinner inte segrarna i ringen utan i sina dagliga vanor, sedan blir det synligt i ringen. Det är dags att stiga upp ni furstar i Herrens armé och smörja era sköldar (Jes 21:5). Skölden är trons sköld. Dessa sköldar hade ett skinn som man skulle smörja in regelbundet för att de inte skulle mista sitt skydd. Låt din sköld bli insmord igen."

Barn är ingen rättighet
- Hemmets Vän - "Det borde inte behöva sägas; barn är inte en mänsklig rättighet. Möjligen en skyldighet. Att varje barn behöver både en mamma och en pappa är uppenbart av flera olika skäl. Rent biologiskt är det ett faktum. Det räcker varken med ett ägg eller med en spermie. Det är först i mötet mellan dessa båda storheter som livets under kan ske. Barn är inget vi skaffar. Barn är en gåva. Punkt!
   Rent biologiskt har kvinnan en ”särskild funktion” genom sin förmåga att bära, föda och amma ett barn som ger den bilogiska mamman en närhet som är unik. Att bortse från det är att bortse från biologin på ett sätt som knappast kan sägas vara intellektuellt hederligt.
   Men att barn behöver både en mamma och en pappa handlar inte bara om biologi. Det handlar också om sociologi. Barn behöver båda föräldrarna för att finna och förstå sig själv. Flickan känner igen sig i sin mamma och pojken i sin pappa. Identifikationsprocessen är viktig under hela livet, men främst för spädbarnet och i tonåren. Här handlar det inte om den vuxnes behov av föräldraskap – hur stort det än kan vara eller om synen på homosexualitet – utan om barnets specifika behov."


Krångliga regler skymmer kyrkans budskap
- Sören Trygg i Kyrkans Tidning - "”Alla planer som ska upprättas och som någon ytterst sällan läser, men som det blir ett förfärligt liv om, om de inte finns, är ett allt större arbetsmiljöproblem i kyrkan. Vem har det politiska modet att våga säga nej till plan- och policyhysterin i Svenska kyrkan? Kyrkans chefer ska inte bara huka sig under samhällets alla lagar och regler, utan även under de inomkyrkliga administrationskraven. Kyrkan själv är en mästare att lägga sten på börda och blir förvånad när kyrko­herdar slutar och personal blir sönderstressad med höga sjukskrivningstal som följd.” Så skriver Bror Holm i Kyrkfack nummer 2/15.
   Jag har varit kyrkoherde i snart 24 år. Under den tiden har det ena efter det andra kommit till som församlingarna ska ha en policy, en plan eller en instruktion för. Har vi tack vare detta nått ut med kyrkans budskap till fler människor? Mitt svar är: knappast."

  
Brutaliteten fra IS mot kristne kjenner ingen grenser - Vesten er taus - Fra Bjørn O.Hansens blogg - Les HER.


Friday night with former General Gowans - YouTube - Watch HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar