Dagens Nyheter

15 aug. 2015

Nyhetsflödet lördag den 15 augusti

Dags att ”komma ut”
- Berit Simonsson i Världen idag - "Det är dags att "komma ut". Vi känner igen uppmaningen, inte minst i "Pride-tider". Då handlar det om att "komma ut" i olika varianter av sexuell läggning. Förverkliga dig själv, låt äntligen dina inre drömmar och dragningar blir konkreta och synliga. Lev ut det du bär på, visa för andra, bli den du tror att du ska vara och så vidare.
   Nu är det dags att "komma ut" – som bibelälskande kristen. Och låta det bejakande av Guds ord som du har burit inom dig under lång tid, men som du kanske inte vågat dela med dig av till andra, äntligen bli synligt för människor i din närhet. Du har kanske smugit med din övertygelse av rädsla för att bli hånad, föraktad, anses som korkad och mindre vetande, konservativ, bokstavstroende, fundamentalist med mera. Det du egentligen vet är rätt och riktigt, har du kanske valt att ligga lågt med.
   I våra olika kyrkliga sammanhang kan man inte så sällan ana en bibel-fobi, en gnagande oro för att Bibeln ändå skulle ha rätt. Och det vore obekvämt. För om Bibeln har rätt så kanske vi har fel, och då kanske vi måste böja oss för Bibelns ord och ändra oss. Och hur kommer det då att gå med karriär, yrkesliv, gott rykte och möjligheter till framgång, både inom och utom kyrka och församling."

Putins nya strid: De ideella organisationerna
- Dagen - "Det blir allt svårare för ideella organisationer att arbeta i Ryssland.En lag tvingar föreningar som får pengar från utlandet att registrera sig som ”utländska agenter”.Detta drabbar kyrkornas arbete.
-Det har blivit mycket tuffare att jobba i Ryssland, säger Hans Lindstrand, ledare för missionsorganisationen Ljus i Öster.
Nyligen fick 12 ideella organisationer i Ryssland reda på att de inte var önskvärda. På listan finns bland annat människorätts- och välgörenhetsorganisationer.
Enligt Ryssland använder nämligen västvärlden ideella organisationer för att undergräva den politiska stabiliteten i landet. Putins mardrömsscenario är att välgörenhetsorganisationerna ska uppmuntra till protester likt dem i Ukraina för två år sedan.
Därför måste organisationerna registrera sig – som utländska agenter.
– Kontakten med utlänningar blir allt svårare och den ryska befolkningen uppmuntras inte direkt att ha sådana relationer. Det är en ganska försåtlig lag det där, säger Hans Lindstrand på Ljus i Öster."


865 barn har försvunnit i Sverige – ingen vet vart
- Inblick - "Under de senaste fem åren har nästan 1 400 barn försvunnit i Sverige. Ingen vet var de tar vägen och ingen behöver ta ansvar för de barn som försvinner. När det gäller ensamkommande flyktingbarn hänvisar Migrationsverket till polisen som hänvisar till socialtjänsten som hänvisar till Migrationsverket. Barnen är bara borta och ingen vet när de försvann eller varför.
De senaste fem åren har nästan 1 400 ensamkommande flyktingbarn försvunnit i Sverige, enligt Migrationsverket. En del av dessa har idag hunnit fylla 18 år, men 865 barn är försvunna.
En majoritet av de flyktingbarn som försvunnit har varit i tonåren, men sedan 2012 har ett 90-tal barn under tolv år försvunnit. Drygt 30 av dem var under sex år. Journalister som sökt svar på var barnen tagit vägen har hittat 16-åringar som tvingats sälja droger och prostituera sig."


Hellighet og mangfold - Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.


Church in Syria Growing Despite Persecution - Christian Headlines - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar