Dagens Nyheter

11 aug. 2015

Nyhetsflödet tidag den 11 augusti

Politik är inte anpassning
- Siewert Öholm i Världen idag - "Vad är politikens innersta syfte och mål? Och vad är uppgiften för ett politiskt parti?
    "Politik är att vilja", sa Olof Palme redan på 60-talet, och förverkligade denna vilja genom att skapa ett socialistiskt Sverige. Det stora Partiet blev redskapet. Alla resurser, människor, pengar, organisationer, institutitioner och hela utbildningsväsendet inmönstrades för att förverkliga just den politiska viljan att skapa det "starka samhället". Palme hade en vision. Den var i stora stycken skadlig för landet. Den förminskade människorna. Den stängde in tankefriheten. Den bröt sönder den kristna värdegrunden. Den isolerade Sverige.[tab]Det är den skadan vi nu tvingas betala och bearbeta.
    Men det var och är politik! Det var också i den eran som en annan visionär, Lewi Pethrus, skapade partiet KDS. Han ville något annat med samhället. Han såg ett nytt politiskt parti som ett redskap för en annan vilja. En vilja som prioriterade värderingar, internationell solidaritet och mamma-pappa-barn-familjen som samhällets grundbult. I stället för vattentäta skott mellan tro och politik, ville han skapa politik av kristna värderingar och erfarenheter. Utan att göra politiken till kyrka. Där är KD:s historia. Men där är också nyckeln till KD:s framtid.
    När därför nyvalda och mycket populära partiledaren Ebba Busch Thor i Almedalen i somras sätter ner foten och pekar på andra sätt att tänka utan att överge grundvisionen, möts hon av hyllningar och ny inspiration. Men också av skräckblandat motstånd och vulgära angrepp. Inte minst från liberaler på DN:s ledarsida, men också från andra åsiktspoliser. Göran Hägglunds ideologiska medlöperi var äntligen över. KD och Busch-Thor visade att DN:s ledarsida inte är en normskapare för KD-politik.
    I det ljuset blir Busch Thors svar till RFSL på Pride-jippot nyss, där homoadoptioner, samkönade äktenskap och könsbyten skulle anpassas till "hur verkligheten ser ut", förvirrande. KD ska nu förändra sin politik efter tidsandan, i stället för att låta politiken förändra tidsandan."

Stämmer tv-bolag för religiös diskriminering
- Dagen - "Craig James, tidigare expertkommentator i tv-kanalen Fox Sports, stämmer sin förra arbetsgivare för religiös diskriminering.
Enligt James, som varit den populära sportkanalens expert på amerikansk college-fotboll, fick han sluta på grund av sin uppfattning att det är fel att homosexuella får ingå äktenskap.
"Fox Sports avskedade James av en enda anledning: hans religiösa övertygelse om äktenskapet" står det i den 35-sidiga stämningsansökan som lämnats in.
Därmed har Fox Sports, som är en del av det stora multinationella tv-bolaget Fox Broadcastning Company, brutit mot lagen enligt dennes advokater.
Craig James stämmer sin förra arbetsgivare för brott mot lagen om religiös diskriminering, uppger christianheadlines.com."

Ett gudlöst folk?
- Per Beskow i Signum - "En ständigt upprepad fras i medierna är att svenska folket är världens mest sekulariserade. Hur det förhåller sig med detta är inte så säkert – det kan finnas andra alternativ om man ser efter. Men som frasen nu används får den lätt en normerande innebörd: att vara religiös är inte riktigt svenskt och därför inte så önskvärt.
   Religionen är framför allt något vi finner bland invandrare från fjärran länder, präglade av inbördes konflikter, och svenskarnas frånvaro av religion är därför en trygghetsfaktor. Särskilt irriterande är kristendomen som ännu lever kvar hos oss om också i begränsad omfattning och bör hållas på plats. Men är det så här? En majoritet av svenskarna har ännu något slags förhållande till kristen tradition, fastän den ligger mer i känslornas plan, och detta förhållningssätt är inte alldeles lätt att klarlägga."


Advarer kristne mot yoga - Dagen - Les HER.


Marco Rubio Defends Stance against Abortion - Christian Headlines - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar