Dagens Nyheter

25 aug. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 25 augusti

Sexhandel kan inte försvaras
- Ruth Nordström i Världen idag - "Nyligen visade Islamiska staten (IS) bilder på sociala medier av några kvinnor, som tros vara de assyriska kvinnor som kidnappades i februari i år.  Som Världen idag tidigare rapporterat varnar det Assyriska riksförbundet för att syriska kvinnor som hålls som gisslan av IS säljs som sexslavar. New York Times publicerade nyligen en uppmärksammad artikel sedan om hur IS utvecklat en "våldtäktsteologi" som innebär uppmuntran till och försvar av "rätten till våldtäkter". Enligt dokument som New York Times redogör för, har människohandeln med sexslavar blivit så omfattande att IS utvecklat särskilda försäljningskontrakt som IS-domstolarna använder till att kontrollera handeln. Detta vänder sig hela världen starkt emot, helt med rätta.
   Ungefär samtidigt som nyheten om IS sexhandel spreds internationellt, offentliggjordes beslutet att Amnesty International skulle verka för legalisering av prostitution och sexhandel..."

KD får nytt principprogram
- Dagen - "Under våren förekom en livlig debatt när en motion om samkönade pars rätt att prövas som adoptivföräldrar avgjordes i maj. Partistyrelsen ställde sig då bakom motionen och i och med det ställde de sig också bakom den lagstiftning som finns idag, och som säger att samkönade par har rätt att prövas. När nu KD har enats om ett nytt principprogram har man alltså enats kring skrivningar om familjen, och Ebba Busch Thor säger att KD betonar familjens starka ställning.
- Vi har lagt till ytterligare tydliga och starka skrivningar kring familjens betydelse. Vi markerar barns rätt till föräldrar och inte vuxnas rätt till barn. Vår syn på äktenskapet och den civilrättsliga giftermålsbalk som vi sedan länge förespråkar. Vi ser att familjen i de flesta fall består av mamma, pappa och barn, men i vårt samhälle finns andra familjebildningar som ska ha samma respekt och stöd."

Är Maria viktigare än Bibeln?
- Mikael Karlendals blogg - "Frågan i rubriken kommer sig av en diskussion som uppstått på grund av en text som Peter Halldorf publicerat på Ekumeniska kommunitetens på Bjärka-Säby fasteblogg, på som lyder:
    ´Om Gud vore en teori skulle studiet av teologi vara det sätt på vilket vi lärde känna honom. Men Gud är levande och i behov av kärlek. Det är genom att älska Gud som vi lär känna honom.
    Därför är Maria viktigare än Bibeln. Maria var en människa som vi, som genom att säga ja till Gud blev Guds boning. Något annan mening har inte Bibeln än denna: att ge oss den tro som Maria hade.´

Etnisk rensing av palestinere, men Israel står ikke bak - Israel Today - Les HER.

Salvation Army Today - 08.20.2015 - Auto Trade Course; Street Dramas in Edinburgh  - Watch HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar