Dagens Nyheter

18 aug. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 18 augusti

Visa uppskattning och kärlek till din pastor
- Stefan Swärd i Världen idag - "Kristna ledare är viktiga personer. Den allra viktigaste gruppen är alla de lokala församlingsledarna, det är dessa som har kontakten med alla vanliga kristna, och det är ju på den lokala nivån man lever ut sitt kristna liv.
En annan kategori av ledare är formellt ledarskap i olika samfund och kyrkostrukturer.
Sedan har vi informellt ledarskap på olika sätt. Det kan utövas genom författarskap, konferenser, kringresande predikanter med möten på olika platser. I dagens miljö med många olika kommunikationskanaler behöver man inte längre resa runt och ha möten i olika kyrkor för att utöva ett ledarskap och inflytande. Kristna ledare med global räckvidd kommunicerar i dag via tweets, Youtube och Facebook.
Bibeln anger inte exakta strukturer hur den kristna kyrkan ska organiseras ledningsmässigt, framförallt inte bortom den lokala nivån. Nya testamentet (NT) talar om apostlar, profeter, herdar, lärare och evangelister. Den talar om föreståndare och äldste i den lokala församlingen. I första församlingen i Jerusalem var det tolv apostlar i ledningen, men Petrus var tongivande bland dem. NT lyfter också fram tongivande apostlar som Paulus och Petrus som var verksamma betydligt vidare än på lokal nivå."

Adaktusson vill inte tillåta homoadoptioner
- Dagen - "Kristdemokraternas partistyrelse säger ja till homoadoptioner. Men alla är inte positiva. -Jag är en av dem som har reserverat sig mot beslutet, bekräftar Lars Adaktusson för Dagen.
   2003 fick homosexuella par rätt att adoptera. Kristdemokraterna röstade nej till lagändringen – med argumentet att barn behöver både en mamma och en pappa.
   - I vårt partiprogram står det att det vid adoptioner ska eftersträvas att barnet får en ny mamma och pappa som ersättning för de biologiska föräldrarna. Och jag tycker inte att det finns någon anledning att ändra på det, säger Lars Adaktusson.
   Hans partiordförande, Ebba Busch Thor, är av en annan åsikt. I samband med Pride-veckan i Stockholm för några veckor sedan förklarade hon att hennes personliga åsikt är att homosexuella ska ha rätt att adoptera. Och strax därefter förklarade partiets andre vice partiordförande, Emma Henriksson, att partistyrelsen hade svängt."

Ärkebiskopen om hatbrott mot kristna: Polariseringen har ökat
 - Kyrkans Tidning – Så länge människor trakasseras, förföljs och dödas för sin tros skull kan ingen säga att det görs tillräckligt. Det är bra att kristnas utsatthet både nationellt och internationellt uppmärksammas. Att fördöma förföljelse av kristna är en självklarhet; att hitta de bästa sätten att hjälpa är mer komplicerat. En­sidig hjälp till kristna kan para­doxalt nog öka deras utsatthet, vilket kristna trossyskon i situationer av förtryck har bett oss tänka på. Det krävs många aktörer och olika strategier för att stötta på ett klokt och effektivt sätt.
– Kyrkostyrelsen har i år anslagit 5 miljoner kronor extra för att stödja församlingarnas insatser för flyktingar och vill även förstärka arbetet i Mellanöstern med 30 miljoner kronor under sex år. Stöd för kristna kan inte sättas i ett motsatsförhållande till hjälp för utsatta människor o­avsett tro.
Hatbrotten mot kristna ökar i Sverige. Vad kan Svenska kyrkan göra för att vända den utvecklingen?
– Det finns en rad skäl som kan ligga bakom den nya statistiken, bland annat religionens ökade synlighet generellt och det offentliga Sveriges kunskapsbrist och ovana att hantera religioners offentlighet. Bidragande är också sådant som IS vedervärdiga framfart, och att konflikter på andra håll i världen flyttar hit både fysiskt och medialt."

Forbereder Israel invasjon av Syria? - Israel Today - Les HER.


Revival! - Colonel Richard Munn in JAC (Journal of Aggressive Christianity) - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar