Dagens Nyheter

20 aug. 2015

Nyhetsflödet torsdag den 20 augusti

 Statsvetare: Ett högt spel för Busch Thor
- Världen idag - "KD-ledaren Ebba Busch Thor har valt att driva frågan om homoadoptioner i sitt parti. Men hon tar en risk. Förlorar hon striden på rikstinget i oktober kan hennes auktoritet som partiledare skadas. Det menar statsvetaren Andreas Johansson Heinö.
   En majoritet i Kristdemokraternas partistyrelse vill att partiet ska ställa sig bakom samkönade pars möjlighet att prövas för adoption. Men ledningen är splittrad. Flera tunga namn vill att partiet behåller sin nuvarande linje i frågan.
Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid Göteborgs univeristet och förlagschef på tankesmedjan Timbro, menar att det inte är märkligt att det kommer reaktioner när Ebba Busch Thor vill ändra linje i en fråga som tidigare varit viktig för partiet.
– Det är inte en fråga som är aktuell i svensk politik och KD behöver inte ta ställning i den här frågan just nu. Det finns inget yttre tryck i den meningen. Det är uppenbarligen Ebba Busch Thor själv som gör bedömningen att hon vill markera en förändrad inriktning för Kristdemokraternas politik i de här frågorna. Då blir det såklart debatt."

Siewert Öholm till attack mot Ebba Busch Thor
- Dagen - "I en artikel på SVT Opinion går journalisten och debattören Siewert Öholm till attack mot kd:s nya partiledare Ebba Busch Thor. Busch Thor anklagas för politisk okänslighet gentemot partiets väljare och partimedlemmar.
   "Gör om och gör rätt, Ebba", skriver Öholm. "Vare sig samkönade äktenskap eller homoadoptioner profilfrågor för ''''kd-roten''''. Låt inte er egen provokation bli era motsåndares bästa tillgång".
   Han syftar på en intervju med Ebba Busch Thor under Pridefestivalen då hon gjorde klart att kristdemokraterna inte motsätter sig att samkönade par adopterar barn."

Frälsningsarméns insatser i Malawi hjälper bönderna få tio gånger större skördar
- Pressmeddelande My News Desk - Malawi i södra Afrika är ett av världens minst utvecklade länder och 90 % av landets befolkning är direkt beroende av jordbruket. Men på grund av bristande kunskap, överutnyttjade jordar och omoderna verktyg blir böndernas skörd varken speciellt stor eller vinstgivande. Detta leder till fattigdom. En fattigdom vars konsekvenser kräver många människors liv.
I Malawi bor 90 % av befolkningen på landsbygden och 75 % av dessa är bönder som använder små åkerplättar till sin jordbruksproduktion. Dessa är ofta överutnyttjade vilket leder till erosion, utarmade jordar och låg produktion. De är också ofta dåligt organiserade och saknar rådgivning hur man kan öka produktion genom gödsel och annat. I slutändan leder detta till en sårbarhet och utsatthet som manifesteras i låga inkomster, dålig hälsa och avsaknad av utbildning.


Tro er tabu i helsevesenet - Dagen.no - Les HER.


It´s Thursday with Howard Webber - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar