Dagens Nyheter

17 aug. 2015

Nyhetsflödet måndag den 17 augusti

Trångt för värdekonservativa
- Dagen - "Går det att vara värdekonservativ i dagens svenska p­olitiska klimat? Den frågan ställer folkpartisten Staffan Werme.
I bara någon månad var Ebba Bush-Thor det nya svaret på de värdekonservativas önskan om en politisk hemvist. Men med hennes förslag om en förändrad syn på flera av KD:s tidigare ställningstaganden kring HBTQ-frågor, har hennes värdekonservatism kompletterats med ett ”eventuellt”.
Bush-Thors omsvängning reser en frågeställning som är svårgreppbar: Går det att vara värdekonservativ i dagens svenska politiska klimat? Är en etisk och moralisk konservatism över huvud taget hanterbar, tillåten att framföra utan att bli uthängd som sjuk, fobisk, i behov av kognitiv beteendeterapi?
Jag har i snart 30 år varit aktiv i Folkpartiet, Sveriges liberala parti. Under hela denna period har jag varit mer liberal än många när det gäller exempelvis ekonomiska och arbetsrättsliga frågor. Men samtidigt har jag drivit en konservativ linje i synen på etiska och m­oraliska frågor, framför allt inom f­amiljepolitiken."

”Amnesty ställer sig på maffians sida”
- Världen idag - "Chockerande och obegripligt. Det är reaktioner på Amnesty Internationals förslag att avkriminalisera prostitution i världens länder.
– Amnesty International ställer sig på maffians sida, säger Maj-Britt Theorin, tung socialdemokrat och en av hjärnorna bakom den svenska sexköpslagen.
Mycket upprörd berättar hon om sin reaktion på Amnestys överraskande utspel.
– Jag är ganska chockad över hur Amnesty internationellt har låtit sig förledas av prostitutionsmaffian, säger hon till Världen idag.
Att kriminella aktörer – med stora intressen i trafficking – har pressat Amnesty, ser hon som enda förklaring till människorättsorganisationens oväntade kursändring."

Kardinal O’Malley: Ovärdig handel med embryon
- Signum - "Inför det stundande valet i USA har det på nytt blossat upp en strid kring aborter, en strid där även ledande företrädare för kyrkan deltar. Så deklarerade den ansvarige för frågor som skydd av liv vid biskopskonferensen, kardinal Sean O’Malley, att både abort och utvinning av celler och organ från foster är ett misslyckande och att det visar på en bristande respekt för mänsklighet och livets värde. O’Malley försäkrade att kvinnor, som gjort abort, skulle få hjälp och stöd av kyrkan.
Bostons ärkebiskop blandade sig därmed in i den politiska debatten kring den största abortorganisationen i USA, Planned Parenthood, med cirka 700 kontor. I måndags misslyckades republikanerna i senaten med att genom ett lagförslag stoppa ett statligt anslag på 500 miljoner dollar årligen till Planned Parenthood. O’Malley uttalade sitt stöd för förslaget.
Trots beslutet i senaten ökar likväl tycket på Planned Parenthood. Abortmotståndare hade i förväg spridit videoupptagningar, som visade att organisationen hade sålt cellvävnad, kroppsdelar och hela embryon för forskningsändamål, vilket är förbjudet i USA. Aktivister hade i hemlighet gjort videoupptagningar, där man under ett flerårigt arbete byggt upp ett skenföretag, som sedan tog kontakt med ledande företrädare för Planned Parenthood och utgav sig för att vilja köpa delar av embryon för vidareförsäljning till vetenskapliga institutioner."


Pasientskaden - Ny bok av Tore Bakken - Les HER.


Our Stockholm Syndrome With Islam - Jamie Glazov - YouTube (8 min) - Watch HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar