Dagens Nyheter

27 aug. 2015

Nyhetsflödet torsdag den 27 augusti

Kristus och religionerna
- Per Beskow i Dagen - "De fem prästerna i Storkyrkan har satt igång en debatt som pågår för fullt i olika medier. Är Jesus den enda vägen till Gud, eller leder alla religioner till ett och samma mål? Det är en fråga av ofantligt omfång, och det är självklart att den väcker känslor.
   Jag bortser nu från att deras inlägg innehåller rent befängda påståenden både om Nathan Söderblom och om den Katolska kyrkan. Saken är för viktig i sig för att bli ett kyrkopolitiskt slagträ....
   Varken kristna, judar eller muslimer brukar vara intresserade av att hålla gudstjänst tillsammans, och en kristen kyrka är inte heller lämpad för andra än oss själva. De fem prästernas förslag har inga fördelar alls utan försämrar bara relationen mellan de religiösa samfunden genom att skapa nya spänningar.
   Framför allt ger de intrycket av att de vill reducera den kyrka de företräder till ett allmänreligiöst forum för alla och minimera tron på Jesus Kristus.
   Sådana tankar är de inte ensamma om idag, men det enda resultatet av sådant är kristendomens gradvisa försvinnande i Sverige."


Nytt avslöjande eldar på abortdebatt
- Världen idag - "Avslöjandena kring Planned Parenthoods försäljning av delar av aborterade foster fortsätter. I en ny videoinspelning berättar en före detta klinikarbetare om hur hon uppmanades att klippa upp ett fosters ansikte för att plocka ut hjärnan.
   Det hittills kanske mest chockerande inslaget i avslöjandena av Planned Parenthoods handel med fosterdelar kom i förra veckan. Holly O'Donnell arbetade tidigare för bioteknikföretaget StemExpress som agerat mellanhand mellan Planned Parenthood och de forskningsinstitut och andra verksamheter som köpt fosterdelar. I sitt arbete var hon på plats vid en abortklinik för att ta hand om de organ och kroppsdelar som skulle säljas.
   O'Donnell berättar i den senaste av en lång rad videofilmer, som släppts av Center for Medical Progress, hur en kollega ville visa henne något som var "coolt" med en aborterad pojke.
   – Hon tar upp ett instrument och petar till [fostrets] hjärta med det, och det börjar slå. Och jag sitter där och ser det här fostret vars hjärta slår, och jag vet inte vad jag ska tänka."

”Vad är sanning”?
- Benths blogg i Inblick - "Det var den romerske Landshövdingen Pontius Pilatus som ställde denna fråga, då han stod inför att fria eller fälla Jesus, i det som var en skenrättegång och som har kommit att betraktas som historiens värsta justitiemord. ”Vad är sanning”? är kanske den viktigaste frågan som en människa någonsin har ställt och kan ställa. Sanning, som är det enda som är trovärdigt i en förljugen värld. Sanning, som är ett nyckelbegrepp i Bibeln. Sanning, som är något helt centralt och avgörande i en kristen människas liv. Sanning, som har med församlingens rätta och ursprungliga identitet att göra, då församlingen ska vara ett fundament för sanningen, där sanningen ska kunna vara säkert förankrad. Sanning, som är en nödvändighet för att allt mänskligt och samhälleligt liv ska kunna fungera på ett ordnat, människovärdigt och människovänligt sätt."


Tørrlagt i 12 år – nå er han blitt soldat - Perleportalen - Les HER.


 It´s Thursday (37) - by Howard Webber - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar