Dagens Nyheter

9 aug. 2015

Nyhetsflödet söndag den 9 augusti

Sekularismens munkavle
- Per Danielsson i Hemmets Vän - "Har sekulariseringen förblindat de flesta svenskar för de kristnas förföljelse som vår tystnad nästan fram till krigsslutet när det gällde judeförföljelsen i Europa. Varför har det politiskt korrekta satt munkavle på oss? Paulusorden ”om en lem lider så lider hela kroppen” tycks i alla fall inte gälla de kristna i Sverige och Europa? Vad behöver ske som är tillräckligt omskakande? Det behöver vi fundera ingående på. För inte tycks vi vara pålästa eller djärva i ställningstagandet för de kristna i ett antal länder som håller på att utplånas."

Förhör om SD
- Tommy Dahlman i Inblick - "Sedan jag igår skrev en artikel om Kristdemokraterna och deras framtid har jag blivit kontakt, på olika sätt, av 4 aktiva KD politiker som alla har frågat ut mig om SD. Konversationerna börjar med insinuationer och spekulationer och sedan kommer frågan ungefär så här: "Vi har hört att du haft kontakt med SD politiker, stämmer det!?"
   Jag menar att ett sådant politiskt beteende inte är helt okey. Det talar hellre sitt tydliga språk om kontroll. Kontroll i sin tur har ofta sina långa rötter i rädsla. Och i rädslan finns ingen kärlek. Kärlek däremot driver ut rädslan.
   Jag skrev en text som toppar vår besöksstatistik. Texten var långt ifrån klanderfri och inte särskilt konkret. Detta var ett medvetet sätt att skriva på eftersom utspelen från KD och den nye partiledaren den senare tiden har varit desto tydligare. Läsarna gavs således möjligheten att själv tolka och dra slutsatser. Och det gjorde det minsann." 

IS har avrättat 2 000 personer
- Svenska Dagbladet - "Sedan terrorgruppen Islamiska staten intog irakiska Mosul förra året har de avrättat över 2 000 personer i och runt staden. Det uppger parlamentets talman Salim al-Juburi, enligt nyhetsbyrån AFP. De flesta avrättningarna ska ha inträffat under de senaste sex månaderna, uppger vittnen och källor vid bårhuset i staden för nyhetsbyrån Reuters."


  
Demokratiske toppolitikere vil stemme mot Iran-avtalen - Dagen - Les HER.

Pornography and the Decline of a Culture - John Stonestreet in BreakPoint - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar