Dagens Nyheter

8 aug. 2015

Nyhetsflödet lördag den 8 augusti

 KD-ideolog: Avviker från kristdemokratisk ideologi
- Världen idag - "Per Landgren är ersättare i partistyrelsen och en tung KD-ideolog som varit med i utformningen av både det nuvarande och det föreslagna principprogrammet. Men han motsätter sig tydligt partistyrelsens förslag om förändringar i synen på äktenskap och familj.
– Det är ett oklokt beslut och jag hoppas att rikstinget är klokare än partistyrelsen i det här fallet, säger han till Världen idag.
Världen idags nyhet om att Kristdemokraternas ledning vill göra förändringar i sitt principprogram när det gäller synen på familj och äktenskap har skakat om och väcker hård kritik internt."


IS prislista på barn bekräftad som äkta av FN
- Dagens Nyheter - "En prislista på barnslavar som cirkulerat bland IS-krigare i Syrien och Irak är äkta. Det bekräftas officiellt av FN. Enligt en FN-tjänsteman sker handel med barn precis på samma sätt som med andra varor.
   En prislista på barnslavar som cirkulerat bland IS-krigare i Syrien och Irak är äkta. Det bekräftas officiellt av FN. Enligt en FN-tjänsteman sker handel med barn precis på samma sätt som med andra varor.
   Rapporter om att en prislista för handel med barn cirkulerade inom IS-kontrollerade områden kom redan i november i fjol. Uppgifterna visade sig svåra att få verifierade, men nu bekräftar Zainab Bangura, FN:s generalsekreterares speciella sändebud för sexuellt våld i konflikter, att hon fått en kopia på listan under en resa i Irak i april. Enligt henne ska den motsvara faktiska transaktioner. Det skriver tidningen nyhetsbyrån Bloomberg som även publicerar en scannad kopia av en lista."


Guds pågående berättelse
- Marie Willermarks blogg - "Under de senaste åren har begreppet ”storytelling” blivit vanligt. Det är inte fråga om en berättelse för sin egen skull utan den används med ett speciellt syfte. Reklamkampanjer för olika produkter använder ofta en filmberättelse för att sälja varan. Företag använder berättelsen för att samla medarbetarna kring en identitet.
   Sök till exempel på ”storytelling advertising” på youtube och du får se en del häftiga filmer som går in i dina tankebanor. Produkten parkerar sig därmed i ditt medvetande. Ibland är det fantasifulla berättelser ibland har man paketerat företagets historia på ett sätt som ska förmedla känslan av att varan är genuin och av hög kvalitet."


Olje – et bilde på Den hellige ånd - Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.


China Sees Red: Christian Protest Puts Hundreds of Crosses Back in Public - Chrisianity today - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar