Dagens Nyheter

7 aug. 2015

Nyhetsflödet fredag den 7 augusti

Förslag om ”vigselplikt” oroar kyrkliga grupper
- Världen idag - "Röster höjs inom Svenska kyrkan för att fasa ut väjningsrätten för präster som vill avstå från att viga samkönade par. Grupper med en mer konservativ teologi inom kyrkan beklagar utvecklingen, men är inte förvånade.
   Världen idag har i flera artiklar berättat om tunga motioner till höstens kyrkomöte som förespråkar utfasning av väjningsrätten eller en översyn som på sikt kan leda till att samvetsklausulen tas bort.
   När beslutet om att öppna för samkönade vigslar i Svenska kyrkan fattades 2009 intygades det från kyrkoledningen att det inte skulle bli aktuellt att tvinga någon att viga ett par mot sin övertygelse.
Samma sak underströks i en remiss från Sveriges kristna råd, där Svenska kyrkan är tongivande, när förslaget om en ändrad äktenskapslagstiftning var ute på remiss 2008."

 Du platsar i Guds A-lag
- Alf B Svensson i Dagen - "Ibland har jag tyckt att jag inte passat in i vissa kristna sammanhang.
   För en tid sedan skrev Malin Aronsson i en krönika i Dagen att hon ibland tyckte att hon platsade bäst på avbytarbänken i Guds B-lag. Kanske har du också känt så, när du jämfört dig med kristna som har starkare tro, läser Bibeln och ber mer än du gör och ser Guds ledning när du tror det är slumpen.
   Då kanske du precis som jag kan bli uppmuntrad och våga tro att du också kan bli använd när du ser hur Gud ofta använder vanliga människor. Personer som tvivlar, har svag karaktär och har misslyckats på olika områden i livet.
   Tvivlar du på att Gud kan använda dig på grund av dina svagheter? Tänk då på Mose. Han hade stora talsvårigheter och svårt att behärska sitt hetsiga humör. Med Guds hjälp blev han en av historiens skickligaste och mest framgångsrika ledare....
   Vågar du inte alltid stå upp för att du är kristen? Välkommen i gänget. Lärjungen Petrus led av samma åkomma. Han skröt och skrävlade men fegade ut när en flicka undrade om han inte var en av Jesu lärjungar. Han som var så feg blev ledare för den första kristna församlingen."

Tre kännetecken på sann kristendom från Johannes första brev
- Barnbasbloggen - "Johannes definierar det kristna livets kärna som att ha gemenskap med Gud (1 Joh 1:3-6) och han pekar på tre saker som kännetecknar var och en som känner Gud och har gemenskap med honom. Dessa tre kännetecken är alltså följande.
    1/ Den som känner Gud håller hans bud, lever som Jesus (2:6), lever rättfärdigt (2:28), gör det rätta (3:7) och kan inte fortsätta att leva i synden (3:9). I missionsbefallningen säger Jesus att vi ska hålla alla de bud som han har gett oss (Matt 28:18-20). Om detta finns mycket att säga och jag har skrivit mycket om Guds bud i mina texter om bergspredikan, se Bergspredikan - ett sätt att leva.
    2/ Den som känner Gud älskar sina bröder och systrar och lever i en kristen gemenskap. Kärleken är synlig och praktisk (3:16-18). Den som inte älskar sin broder kan inte älska Gud (4:20-21). När vi älskar varandra kan människor se Gud genom oss (4:12). Många av mina texter på den här bloggen handlar om att leva i gemenskap och älska varandra. Det är ett mycket viktigt ämne. Se till exempel Leva i gemenskap - tio praktiska tips.
    3/ Den som känner Gud har en rätt bekännelse om Jesus Kristus. Den som förnekar Jesus är inte från Gud (4:3). Johannes lägger genom brevet fram grundfakta om Jesus. Han är Guds son som blev människa (1:1-3, 4:2-3), han sonar våra synder (2:2), han är Kristus (2:22, 5:1), han är Guds son (5:4), han är den sanne Guden (5:20). Jesus är sann Gud och sann människa. Som kristna kan vi ha olika uppfattningar om mycket, men vi kan inte ha olika uppfattningar om vem Jesus är. Där måste vi vara överens. Jag har skrivit mer om detta i texten trons minimum.
Även i vår tid finns det många villoläror och falska profeter. Även vi kan använda dessa tre kännetecken för att avgöra vad som är sann kristendom. Vi kan också använda det här brevet när vi undervisar om vad som är det centrala i den kristna tron och det kristna livet. Allt hänger ihop." 

 

Palestinsk analyse: Vi ønsker den israelske administrasjonen tilbake! - Israel Today - Les mer HER.

Here’s Why The Strange Practice Of Body Hacking Is Taking Off -  Cadie Thompson in Prophesy News Watch - Read HERE.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar