Dagens Nyheter

13 aug. 2015

Nyhetsflödet fredag den 14 augusti

När ideologin överträffar verkligheten
- Per Ewert i Världen idag - "Även idag blåser en ideologisk vind bedövande stark, och tränger in också i sfärer som annars inte brukar vara fyllda av ideologisk påverkan. Arlas nya reklamfilm är ett sådant exempel. Det kommersiella budskapet med filmen är det normala: nu finns det ekologisk mjölk – utvecklingen går framåt, det blir bättre. Men utöver själva reklamen har även tydliga politiska budskap vävts in. Det är inte bara mejeribranschen som utvecklas positivt. Samhället också. För det fanns en tid när ”hen” bara betydde en höna, och när Sveriges statsminister inte var feminist. Och – kanske allra mest anmärkningsvärt – det fanns ett Sverige när ”det inte var självklart att två människor som älskade varandra kunde få barn tillsammans.” Talet illustreras av två kvinnor och en bebis, varav den ena kvinnan är slalomstjärnan Anja Pärson.
   Verkligheten – så självklar att det känns genant att påpeka – är dock att två kvinnor inte alls kan få barn ihop. Helt oavsett vad Arla eller någon annan anser i samlevnadsfrågor är det ett biologiskt faktum att en man behövdes för att barnet på filmen skulle bli till. Men när en ideologi fått ohotat herravärlde i en kultur tycks det som att inte ens vetenskap konkurrera när verkligheten ska beskrivas.
   Den ideologiska tidsandan i Sverige av idag är så indränkt i sekulär individualism, ofta kryddad med en dos hedonistisk queerfilosofi, att nästan hela samhället är genomsyrat av den."

70 procent av de kristna i Irak har flytt sedan 2003
- Dagen - "När IS tog över staden Mosul i norra Irak i fjol sommar flydde en miljon människor österut för att komma i trygghet, däribland ett flertal kristna och jezidier.
Många hamnade i grannstaden Arbil, som ligger i de kurdiska områdena. I flyktinglägret Mar Elia markeras det just nu att det är ett år sedan människorna drevs bort från sina hem. Och framtidsutsikterna är mörka.
– Jag vill inte vara pessimistisk. Men dessvärre är situationen på väg att gå från eländig till ännu värre, säger Shlemon Warduni, biskop i den kaldeisk-katolska kyrkan i Bagdad.
Uttalandet görs i ett pressmeddelande som återges på den katolska hjälporganisationen Caritas Internationals webbsajt.
Situationen för de kristna i norra Irak är allvarlig men de är långt ifrån ensamma. Rapporten Perseguitati (Förföljd) släpptes nyligen av Caritas. Där hävdas att hundra miljoner kristna över hela världen förföljs för sin tro. Uppgifterna publicerades först i Vatikanens officiella tidning L’Osservatore Romano."

Var finns fokuset hos våra ledare?
- Lars-Erik Wallhagen i Hemmets Vän - "Det har aldrig varit så många flyktingar i världen sedan andra världskriget. Över 50 miljoner, bara i Syrien 9 miljoner, därav internflyktingar 6,5 miljoner.
   Vi läser att FN klappar händerna för president Obamas kärnvapenavtal med Iran. Det har varit tuffa förhandlingar vars slutresultat fortfarande är osäkert.  Tänk om vi fick läsa att FN klappar händerna för att den svenska regeringen lyckats förhandla fram ett stopp av religonsförföljelse i Iran, med frihet att verka enligt FN:s artikel 18 och artikel 1? Kanske Sveriges kristna råd, SKR, skulle kunna medverka till detta? Vi kan inte fortsätta med att bara lyssna till kosmetiska förbättringar av barnadödlighet, med mera. När verkligheten kräver att vi med större kraft måste fokusera på orsakens bölder. Det gäller inte minst människors sätt att förhålla sig till varandra. Tyvärr upplever jag att alltför många i Sverige lever i en bubbla."


Islam oppfordrer til vold - Dagen - Les HER.


The Universe Is Steadily Deteriorating And So Is The Human Race – Why Is This Happening? - Michael Snyder in Prophesy News Watch - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar