Dagens Nyheter

21 aug. 2015

Nyhetsflödet fredag den 21 augusti

Maktspråk i debatten om homoadoptioner
- Olof Edsinger i Opinionsbloggen - "Så har det hänt igen. Stora och viktiga frågor som har med samhällets ansvar och barnens bästa har reducerats till en ”underlivsfråga”. Denna gång är det Expressens ledarredaktion som tar sig för att använda uttrycket. Vidare skriver de apropå debatten inom KD om homosexuella pars rätt att adoptera att partiet borde slopa ”synpunkterna på människors privatliv” och att ”I Sverige är intresset begränsat för ett parti som lägger sig i vad som sker i människors sovrum”.
   Men vänta nu, Expressen. Sedan när blev frågan om adoption av barn något privat, och därtill bara kopplat till vad vi gör i våra sovrum? När remissen om lagförslaget gick ut för snart 15 år sedan var det inte svårt att finna tveksamma instanser. Tunga sådana. Faktum är att precis alla remissinstanser som utgick från ett barnperspektiv gjorde tummen ner till förslaget, däribland BRIS, Socialstyrelsen, Adoptionscentrum, Rädda barnen, Barnombudsmannen och Sveriges Psykologförbund. Vill Expressen på allvar få oss att tro att alla dessa instanser hade blivit tillfrågade om detta enbart var att betrakta som en ”underlivsfråga”?

"Vi firar gudstjänst med troende från andra religioner i höst"
- Kyrkans Tidning - "Är alla religioner lika sanna eller äger kristna Sanningen? Frågan om förhållandet mellan religioner är ständigt aktuell. I höst firar Stockholms domkyrkoförsamling gudstjänst med troende från flera religioner. Nathan Söderbloms ståndpunkt om att det finns olika vägar till Gud har inspirerat, det skriver i dag fem anställda i Stockholms domkyrkoförsamling på DN debatt och frågar samtidigt om Svenska kyrkan har insett vidden av hans ord."
(Läs rupebas kommentar HÄR)

Kristen tro är inte en tradition bland andra
- Dagen - Varningsflagg behövs när religionsdialog blir synkretism, skriver Elisabeth Sandlund.
   ”Vår kyrka måste vara öppen för andra religioner”. Så lyder rubriken till onsdagens artikel på DN Debatt, författad av prästerna i Stockholms domkyrkoförsamling med domprosten Hans Ulfvebrand i spetsen. Det är inte så väl att rubriksättaren på Dagens Nyheter skruvat till en formulering som inte har täckning i texten. Det är så illa att artikelförfattarna faktiskt menar precis detta. De har fel.
   Den kristna kyrkans uppgift är inte att öppna för andra religioner. Dess uppgift genom alla tider, även år 2015, är att med kraft och tydlighet förmedla det budskap som kyrkans Herre gett den i uppdrag att sprida till ”alla folk”.
   Självklart? Inte alls, när ledande företrädare för Svenska kyrkan kan tala om den kristna tron som en ”religiös tradition”, parallellställd och därmed möjlig att förena med, eller bytas ut mot, andra religiösa traditioner. Eller uppmana till reflektion tillsammans med företrädare för andra sådana traditioner över ”våra olika vägar till Gud och Guds olika vägar till oss.”


Jimmy Carter rrosser kreften og leder søndagsskole - Korsets Seier - Les HER.


Danish Politician Convicted of ‘Racism’ For Offending Muslims - Paul Joseph Watson in Prophesy News Watch - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar